KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Újdonságok a Kapucziner Kávémanufaktúránál

kapucziner kávémanufaktúraAz idei évben fő célkitűzésünk, hogy bővítsük a farm szelektál kávék forgalmazását, szeretném felhívni figyelmét néhány újdonságunkra.

Honduras
Rögtön az év elején, egy igazi kincsre leltem. Ez a kincs Hondurasból a Santa Barbara régióból bourbon alapanyagból Caracolillo farmról származó zöld kávé. Csütörtökön pörköltem, 36 óra pihentetés után, majd szombat-vasárnap oxigén mentes környezetben tartva ma reggel kóstolva. Kibontás után bódítóan finom illat. Édes és hihetetlenül kiegyensúlyozott egy picit szégyenlős később mutatja meg a a trópusi gyümölcs ízét, ami guava gyümölcs ízét mutatja. Legutoljára a menta üdítő, frissítő hatása marad a szájpadláson.

Csak a világ legjobb kávéi viselkednek így. Most 250 gramm 2500 Ft helyett 2000 Ft-ért rendelhető

Rwanda
Valley régióból származó bourbon kávé. Az ültetvény 2050 és 2220 méter magasan található. Az ültetvénynél levő völgyben folyik Nyabarongó folyó . Maga az ültetvény Virunga vulkanikus hegyen található. Így ideális körülmények alakultak ki a kiváló minőségű alapanyag termesztéséhez. A friss szüretelésű alapanyagból a világos kíméletes pörkölés pekán dió és erős bogyós gyümölcs íz világot virágos felhanggal biztosít.

Pápua Új Guinea Peaberry
Indonézia és Ausztrália között található sziget Aiyura keleti felvidék részére legendásan gazdag a termőtalaj. Ezen a területen 1960-ban vásárolt kávé ültetvényt a Colbrans család. A birtokból azóta komplex gazdaságot építettek ki. Az állandó hőmérsékletet az ültetvénnyel szemben található óriás szikla biztosítja. A levegő páratartalmát pedig a völgyben folyó bővizű folyó biztosítja.
A termesztett fajta Typica Bourbon Arusha Mondonovo
Magasság 1600-1865 m
Mosott
Szüret ideje 2012 augusztus
Szárításra 50-60 nap között.
Most 250 gramm 2500 Ft helyett 2000 Ft-ért rendelhető

Laos Bolavan fennsík
Az elmúlt év nyarán olvastam Bertrand Salléé Úrtól egy szaklapban, hogy egy különleges arabica kávét fedezett fel a Laosi Bolavan fennsíkon. Azóta is próbálkoztam ennek az alapanyagnak a beszerzésével . A novemberi szüretből most sikerült beszerezni egy kisebb tételt. Ezért ezt az örömhírt megosztom Veletek. Ma pörköltem az első tételt, nagyon szép egységesre sikerült. Számomra is meglepően a pörkölés során a kávé Önmagából is nagyon erős hőt adott ki.

Az első pörkölésből amíg a készlet el nem fogy most 250 gramm
2000 Ft helyett 1500 Ft-ért vásárolható.

A megrendelést a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérem, mivel ezek az árak a hírlevél olvasóira vonatkoznak.

Üzletünkben vásárlóktól azt kérem, hogy hivatkozzanak a hírlevélre.

Üdvözlettel:
Németh János