KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Reggeli ébredés, hosszan tartó frissesség a Nespresso Linizio Lungoval

A reggeli ébredés sokszor nem megy könnyen, pedig az, hogy hogyan indul a reggelünk, meghatározza az egész napunkat. Van azonban valami, amiért érdemes felkelni: egy csésze tökéletes kávé segít felébredni és szebbé varázsolni a reggeleket. A Nespresso Linizio Lungo egy igazi reggeli hosszú kávé, ami egész délelőttre feltölt energiával.

Vannak olyan pillanatok, amikor szívesen innánk egy csésze kávét, de nem egy erős feketére vágyunk. Sokak számára ilyen a reggel is, amikor a testünk-lelkünk lassan ébredezik, és inkább a lágyabb ízeket keressük. A Nespresso ezért alkotta meg a Linizio Lungo-t, ezt a tökéletes, lágy ízű, hosszú reggeli kávét. A kapszula nevét is az olasz „Inizio”, azaz indulás, kezdet szóról kapta, narancssárga színe pedig a felkelő napra, a pirkadatra emlékeztet.

A kapszula két közepes erősségű arabica kávéőrleményt, brazil Bourbon és kolumbiai Cundinamarca kávéőrleményeket tartalmaz. A két különböző típusú kávé harmonikusan egészíti ki egymást, házasításuk különleges élményt nyújt.

A Nespresso mindig különösen nagy gondot fordít a megfelelő kávészemek kiválasztására, betakarítására és pörkölésére. Folyamatosan kutatnak a legjobb termőterületek és a legmagasabb minőségű kávék után, hogy minden egyes csészébe tökéletes, krémes habú kávé kerülhessen. A különböző területekről származó kávék, az eltérő betakarítási eljárások és időpontok, valamint a pörkölési technika határozzák meg a Grand Cru kapszulák jellegét.

Reggeli ébredés, hosszan tartó frissesség a Nespresso Linizio LungovalA Linizio Lungo 4-es intenzitású arabica kávékülönlegesség malátás és gabonás ízjegyekkel. A kétféle kávéból összeálló Grand Cru keverék nemcsak ízvilága, de előállítása miatt is különleges.
A brazil Bourbon kávét kézzel szüretelik, majd a szemeket szétzúzzák és megszárítják a napon, a külső ragacsos bevonatukkal együtt. Ezek után megtisztítják, pörkölik és megőrlik. A kávé ennek az eljárásnak köszönhetően megőrzi gabonás jellegét. A kolumbiai Cundinamarca kávészemeket is a külső bevonatukkal együtt erjesztik, mielőtt megtisztítják, így érik el a lágy, édeskés, kiegyensúlyozott ízt. A két különböző kávéfajta szemeit külön pörkölik: a Bourbon kávét hosszabban, sötétebbre, míg a Cundinamarca-t rövidebb ideig.

A Linizio Lungo-t nem bűn egy kis tejjel felönteni, mert a tejnek köszönhetően előbújik a kávé karamellás jellege, mégis megtartja finom pörkölt ízét. Tökéletes reggeli választás egy frissen sült croissant, zsemle vagy pirítós mellé.