KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Tiszta vizet a kávéba

Víz Szinte minden italról (alkoholosról is) el szokás mondani, hogy egyik legfontosabb korlátozó tényezője a készítése során felhasznált víz tisztasága. Klórozott, vasízű vízból nem lesz finom eszpresszó. Alapvetően három út...

Kávékészítési eszközök és használatuk

A kávékészítés különféle módozatai

A történelem során többféle kávékészítési módszer alakult ki.  A legelterjedtebbek a török kávé, a mokka, a szűrt kávé és a presszókávé, amelyet a XX. század első harmadában kísérleteztek ki Olaszországban...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Várady Tibor VB versenyszáma

Várady Tibor verseny közben Ismét túl vagyunk egy versenyen, ahol Várady Tibor rendkívül színvonalas produkcióval kápráztatta el a közönséget. Nagyszerűen prezentálta az AeroPress kávékészítőben rejlő lehetőségeket.

Aki lemaradt Tibor élő produkciójáról itt újra megnézheti: http://new.livestream.com/worldcoffee/2013WBrC/videos/19584682

Tibor versenykávéja pedig ez volt: http://dropcoffee.com/collections/coffee-beans/products/nemba-kayanza-burundi

Külön érdekesség az AeroPressnél megszokott szinthez képesti durvább darálás, és a hosszabb áztatási idő. Gyakorlatilag, mint egy FrenchPresst használta a készüléket, ötvözve a két kávékészítés előnyeit. Nagyszerű produkció volt. Alternatív kávészeretőknek kötelezően megnézendő!

Kis Zoltánnak (datee) köszönjük az információt!