KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Ki is az a Barista?

Vannak a vendéglátásnak olyan sajátos területei, amelyeket hosszú időn át nélkülözni kényszerült a vendégközönség. Így a borok, a koktélok világa egészen a kilencvenes évekig várt arra, hogy ...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Várady Tibor VB versenyszáma

Várady Tibor verseny közben Ismét túl vagyunk egy versenyen, ahol Várady Tibor rendkívül színvonalas produkcióval kápráztatta el a közönséget. Nagyszerűen prezentálta az AeroPress kávékészítőben rejlő lehetőségeket.

Aki lemaradt Tibor élő produkciójáról itt újra megnézheti: http://new.livestream.com/worldcoffee/2013WBrC/videos/19584682

Tibor versenykávéja pedig ez volt: http://dropcoffee.com/collections/coffee-beans/products/nemba-kayanza-burundi

Külön érdekesség az AeroPressnél megszokott szinthez képesti durvább darálás, és a hosszabb áztatási idő. Gyakorlatilag, mint egy FrenchPresst használta a készüléket, ötvözve a két kávékészítés előnyeit. Nagyszerű produkció volt. Alternatív kávészeretőknek kötelezően megnézendő!

Kis Zoltánnak (datee) köszönjük az információt!

A kávés szakma legjobbjai 2018