KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Madal Cafe - csak pár lépésre a Jászai Mari tértől

Madal Cafe Budapest portálMadal Cafe… A név már önmagában is felkeltette érdeklődésemet, keleties hangzása miatt, így igencsak kíváncsivá tett, hogyan kapcsolódhat ez egy kávézóhoz. Kíváncsiságom kielégítésére meg is látogattam a Jászai Mari tértől alig pár lépésre található helyet.

Madal Cafe Budapest szoborAz ajtón belépve az első ”látványelem” egy szobor, ami Sri Chinmoy, indiai spirituális tanító (költő, festő, zenész, röviden polihisztor) nagyon élethű mása, szinte ”megszólal”. A kávézót neki dedikálták, az ő gyerekkori neve volt "Madal". Tehát innen a kapocs.

A belső tér rendkívül légies, könnyed és barátságos, a nyers fa dominanciája nagyon kellemessé teszi a benn- tartózkodást.

És nem csak ez… A másik, kétség kívül igencsak tiszteletre méltó látványelem, a kétkaros La Marzocco kávégép, két hatalmas őrlő ”támogatásával”.

Madal Cafe Budapest baristaA kedves, beszédes baristáktól megtudtam, hogy a nagyobbik, LM Vulcano őrlőben mindig a ”házi kávé” található, ami egy osztrák manufaktúrától érkező, világos pörkölésű arabika keverék. Jellegét tekintve az újhullámos, világos pörkölést részesítik előnyben, hiszen a másik őrlőben (Mazzer Jolly) lévő ”vendégkávé” (ami 1-2 hetente változik) is inkább a közepes pörkölési szintet képviseli, ám ez a klasszikusabb ízjegyeket hivatott szolgálni.

Madal Cafe Budapest kávégépEnnek megfelelően, aki a tradicionálisabb, olaszos ízvilágot keresi, annak a vendégkávét célszerű kezdésnek megkóstolni. Gourmand kávésok persze azonnal kezdhetik a házi blenddel (Madal Speciality Blend: 1. Brazil Fazenda Rainha, 2. Ethiop Yirgacheffe Misty Walley, 3. Peru EL Guabo, 4. Nicarague El Paraiso single origin kávék keveréke) és akár dupla risztrettóként…az ízélmény önmagáért beszél, gyümölcsök sokasága, mandula és csokoládé.

A kávés itallap széles választékot kínál, van Aeropress is, ezen kívül igazán egzotikus teák is fogyaszthatók, mint a Puerh.

Aki falatozna valamit a kávé mellé, választhat croissant-okból és néhány igazán friss, helyben sütött finomságból.

Jó néhány kávéfajta is megvásárolható, szemes kávé formában, szelepes zacskóban.

A 250g-os farm illetve régió szelektált kávék ára meglepően baráti, 2000-3600 Ft közöttiek.

A kávé ital árak is igencsak kellemesek, 350 Ft-tól már eszpresszózhatunk, egy cappuccino 450 Ft-ba kerül, amihez friss, házi tejet használnak a baristák.

Ja és még valami, ami nagyon tetszett, kint a sétáló utcán nagy terasz, napernyőkkel.

Szóval ha a 4-6-os villamos vonalán jársz és a Jászai M. teret érinted, érdemes kiugorj egy kóstolásra a Jászaitól pár lépésre lévő Madalba. Én mindenképp többször meg fogom tenni.

Cím: 1136 Budapest Hollán Ernő u 3.
Tel:+36-1-796-6287
Nyitva: H-P: 7.30-19.00 / Szo: 9.30-17.00
Weboldal: http://madalcafe.hu/