KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Tre Marie lebilincselő története

Tre Marie történetA Tre Marie egy történelmi márka, amely Olaszországban nagyon közkedvelt. Híres különböző prémium minőségű, fagyasztott pékáruiról, Húsvéti, Karácsonyi desszertkülönlegességeiről és kávéházi péksüteményeiről. Szimbólumává vált a milánói édesipari hagyományoknak, egyúttal erős köteléket ápol a maival. A Tre Marie legendája egyben egy lenyűgöző történet is, amelynek legfontosabb elemei a hitelesség, az íz, az értékek és az érzelmek.

Tre Marie brand

1150 Milánó, Largo Corsia dei Servi
Azt mesélik, hogy 1150-ben néhány lovag hazatért a szentföldről, és megalapította Milánó egyik legrégebbi karitatív szervezetét a "Quattro Marie" pékséget. A pékség lisztet és kenyeret ajánlott fel a rászorulóknak, egy réz érméért cserébe. A ősi pékséggel való szoros kötődés bizonyítékaként, az érme a mai napig látható a termékek csomagolásán.

1896 Corso Vittorio Emanuele1896 Corso Vittorio Emanuele
Az évek alatt tökéletesítették a pékséget. Milánóban a 19. században sok „modern” üzlet született, amelyek az értelmiségiek találkozóhelyeivé váltak. Kávézók ahol az emberek beszélgethettek a művészetről, és a politikáról. A Tre Marie 1896-ban vált cukrászattá, és hamarosan kitűnő hírnevet szerzett magának, köszönhetően a minőségi termékeinek és hangulatának. Különlegessége volt a panettone, a tipikus milánói karácsonyi sütemény. A kezdetektől fogva, évről-évre javítva, tökéletesítve született meg az az „eredeti” recept, amelynek hála a Tre Marie az ünnepek egyik alapvető szimbólumává vált.

1960
A 60-as évek elején, a tulajdonos Enzo Ricci egyre erősödő vágya volt, hogy megismertesse a Tre Marie termékek különleges minőségét szélesebb körben is, és úgy döntött, hogy kiviszi a város határain túl ezeket az ünnepi édességeket. Így 150 kézzel írt levelet küldött a legjobb olaszországi cukrászatoknak, exkluzív értékesítési jogot kínálva a saját területükön. Ez a nagyszerű ötlet annyira sikeres volt, hogy szinte azonnal a prémium termékek egyik vezető szereplőjévé tette. A gyártást nagymértékben átalakították. Az első gyár Lambrate-ban épült, amely jelenleg is a Tre Marie székhelye. Ipari szervezeti kritériumokat alkalmaztak a gyártási folyamatoknál, megőrizve a régi tudást, és hagyományokat. Ez a megközelítés jellemzi ma is a céget.

Tre Marie gyártás 1960-ban


1970
Tre Marie első croissantA 70-es évek folyamán a cég fagylalt, és friss cukrászati termékek gyártásába kezdett a panettone mellett. Ez az innovációs fejlődés lehetővé tette, hogy néhány évvel később megalkossák az első fagyasztott croissant. Ez egy új piaci rést nyitott meg, és a Tre Marie egy teljesen új utat mutatott a nem otthon elfogyasztott reggeli világában. Attól a pillanattól kezdve egyre nőtt azoknak a kávézóknak és cukrászdáknak a száma, amelyek elkezdték ezeket a friss, illatos helyben sütött termékeket kínálni a vendégeiknek.

Napjaink
Tre Marie MilánóMilánó a Tre Marie bölcsője, amely mára valódi olasz szimbólummá vált. A jövőre nézve, a legfontosabb örökség: a dizájn, élelmiszer, és művészet. Minden évben amikor a termelés újraindul, a Tre Marie megújult figyelemmel, gondossággal, és a lojalitással a hagyományos receptek iránt, kortárs szellemiségben vizsgálja, és értelmezi az új trendeket, melyek gyakran Milánóban születnek, és kerülnek kifejlesztésre.

Mit is mondhatnánk még róla, amilyen szép, olyan finom. Keresse a kávézókban!

Tre Marie panettone karácsonyTre Marie panettoneTre Marie ünnep
Tre Marie pandoroTre Marie panettoneTre Marie croissant


Forgalmazó: Vértes Food Kft