KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Hétfőtől Magyar Barista Bajnokság!

barista bajnokságHétfőn kezdődik a Magyar Barista Bajnokság, ahol a versenyzők kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra. Mint már korábban beszámoltunk róla a X. Magyar Barista Bajnokság a Sirha Kiállítás keretein belül kerül megrendezésre a Hungexpo 25-ös pavilonjában.

A versenyre való belépés megegyezik a kiállításra való belépés feltételeivel, vagyis ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az alábbi linkre kattintva bárki regisztrálhatja magát.

http://www.sirha-budapest.com/latogatoi_regisztracio
Folyamatos friss információk a scae.hu oldalon olvashatók.