KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Higgs Field - Cafe Mező galéria-kávézó

Higgs Field / Cafe Mező galéria-kávézóEgyrészt egy elmélet – Peter Higgs Nobel-díjas tudós szerint ez a mező kitölti az univerzumot, és ez a mező a feltétele annak, hogy a részecskék tömeget nyerjenek, illetve bármi keletkezhessen.

Másrészt egy GALÉRIA-KÁVÉZÓ­­ – Higgs Mező / Cafe Mező galéria-kávézó, melyet Adamkó Dávid képzőművész a Bazilika szomszédságában a Hercegprímás u. 11-ben nyitott és párjával Ferencz Emmával együtt vezet.


Bár a művész elsősorban egy új művészeti ágra, a video- és installációművészetre fókuszál, mindenképpen szólnunk kell a „háttérben” csendben meghúzódó kávézóról.

A vendéglátó főiskolai végzettséggel is rendelkező tulajdonos és párja az igényesség, és a magas minőség jegyében választották a magyar „kávés” bajnokok tulajdonában lévő Casino Mocca startup micro pörkölő termékeit, melyekből (Gaggia gépen) gondosan elkészített eszpresszót és eszpresszó alapú italokat, továbbá filter-kávét (aeropress eszközzel elkészítve) is kóstolhatunk. (Ezen a helyen a KV „fanatikusok” is otthon érezhetik magukat.)

A KÁVÉKÓSTOLÓ csapata nagyon ritkán ír ételekről, ill. nem KV alapú italokról, de itt ez most kihagyhatatlan.

Mind az egyedi, helyben készült, máshol nem kapható szendvics különlegességek (nekünk a „zöldséges„, lett a nagy kedvenc) mind pedig a frissen facsart gyümölcs és zöldséglevek azt a magas gasztronómiai színvonalat képviselik, amely igazán jól „passzol” az igényes KV-hoz.

Legyen szó ebédről vagy uzsonnáról, mindenképpen tökéletes választás.

Azt pedig mindenki fejtse meg, hogy mi a titka (mert van titka!) az itt készült és sokak által kedvelt frissen facsart narancslének!

Mi már tudjuk!

Forrás: Kávékóstoló Blog