KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávé napja 2014

A kávé napja 2014Nagy érdeklődés mutatkozott a NU - Bor és Bisztronómia-ban rendezett kávé napja iránt. Kiemelkedően fontos minden olyan rendezvény, ahol a kávés szakmabeliek találkozhatnak a fogyasztókkal. Itt kötetlenül, egy-egy csésze mellett tudnak beszélgetni egymással, hiszen hétköznapokon a nagy hajtásban kevés erre az idő s a lehetőség.

Az étterembe belépve az egyik legnépszerűbb hazai mikropörkölő a "Lucky Cap" különleges presszó és filterkávéi vonták magukra figyelmünket. Beljebb haladva rögtön az események középpontjába kerültünk.

 

 


És akkor tekintsük is át azokat egy-egy mondatban.

A kávés szakma kiemelkedő alakja, Tóth Sándor vezényelte "ROK" versennyel indult a nap, ahol egy nagyon egyszerű kávékészítő eszközzel ismerkedhetett meg a közönség. A londoni design díjas készüléket Pethő Anikó kezelte a legjobban. Tőle csak egy hajszálra maradt el Baranyai Ferenc. Mindkét versenyző tökéletes eszpresszót készített.

A nagy "erőpróbát" egy könnyedebb műsor követte. Nagy Krisztián magyar barista bajnok mutatta be rendkívül ízletes kreatív italát.

Ez után a latte art magyar bajnoknője - világbajnok 3. helyezett! - Juhász Edit kényeztette különböző öntésekkel a kapucsínóra szomjas közönséget.

A "Casino Moccás fiúk" ismét nagy sikert arattak. Végeláthatatlan sor kígyózott a filterkávé és presszó kóstolójukhoz. A pörkölés mikéntjét bemutató cuppingra is "sorsot kellett húzni" a résztvevőknek.

Az angol "Has Bean" márka képviselői is legjobb kávéikat hozták magukkal erre a napra.

A kávé mellett kóstolhattunk kézműves bonbonokat is, és a kávékészítéshez rendkívül fontos "tiszta vizet" biztosító BWT képviselői is jelen voltak. Erről a rendezvényről sem hiányzott a svájci Nespresso cég.

"Tettenérés" nevű exkluzív kóstolóprogrammal, - ahol már az alkohol is szerepet játszott - zárult ez a nagyszerű nap.

És aki azt állítja, hogy nem ihatott elég kávét, az kérdezze "Bruce-t" (azaz Nagy Krisztián barista bajnokot).

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu