KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2014 versenykiírás

A kávés szakma legjobbjai verseny 2013Hat év telt el azóta, hogy útnak indítottuk a KÁVÉKORZÓ portált azzal a céllal, hogy a hazai kávékedvelők számára „fogyasztható” információkat tegyünk közzé, és elősegítsük a kávékultúra fejlődését. Kávétesztek, eszköz bemutatók,  cikkek, és a fórumban folytatott párbeszédek eredményeként a KÁVÉKORZÓ mára a kávés szakma vezető hírportálja lett.

Ezen szerzett „tisztségünk” buzdított bennünket arra, hogy 2014-ben is összegyűjtsük, a Kávékorzó és az olvasók véleménye alapján értékeljük, majd kihirdessük a kávés szakma egyes területeinek legjobbjait. Korábban álmodni sem mertünk arról, hogy mennyire népszerű lesz ez a „verseny”, ami alatt az egymilliót is meghaladja az oldalletöltések száma. Az eredményeket közlő cikkünket több online és egyéb média felület vette át. A látogatói számok, valamint az eredményhirdetés iránti érdeklődés egyértelműen igazolta, a kávés szakmában is fontos, hogy kiemeljük, értékeljük, és elismerjük a legjobbakat. Ez pedig azt jelenti, hogy lassan beindul a gépezet és kezdetét veszi A KÁVÉS SZAKMA LEGJOBBJAI 2014. „verseny”.

Sok minden történt az elmúlt egy esztendőben. Keményen megvetette lábát az „újhullámos” eszpresszó, az alternatív technológiák,  könnyen hozzáférhetővé váltak az úgynevezett mikro pörkölőkben (micro roastery) feldolgozott speciális kávék (speciality coffee). Cup Tasting kategóriában magyar világbajnokot köszönthettünk, barista válogatottunk is jól szerepelt a világbajnokságon,  és rengeteg látogatót vonzott a Kreatív Kávéfórum, és egyéb kávés megjelenések. Szinte nem is lehet végére érni a felsorolásnak. Mindemellett azt is meg kell jegyeznünk, hogy a tavalyi évben díjazottak mindegyike különös odafigyeléssel és még nagyobb szorgalommal felelt meg az elismerésnek. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a KÁVÉKORZÓ által meghirdetett verseny és az értékelés nem kizárólag elismerést jelentett, hanem hozzájárult a magyar kávésszakma további fejlődéséhez.


A KÁVÉKORZÓ Független Kávémagazin meghirdeti A KÁVÉS SZAKMA LEGJOBBJAI 2014. versenyt!

Az idén összesen 6 kategóriában adunk át díjakat, ebből kettőt a Kávékorzó ítél oda.
Az alábbi 4 kategóriákban lehet nevezni:

Változás a korábbi évekhez képest, hogy kávé és kávézó kategóriában is kell nevezni, nincs automatikus bekerülés.

  • 1, Magyarország TOP 10 Kávéháza 2014-ben a Kávékorzó és a közönség véleménye alapján, amelyen belül a legtöbb pontott kapott kávéház, megkapja az Az Év Kávéháza Magyarországon 2014-ben címet.
  •  
  • 2, TOP 5 kávé 2014-ben a Kávékorzó és a közönség véleménye alapján, amelyen belül a legtöbb pontot kapott kávé, megkapja Az Év Kávéja Magyarországon címet
  •  
  • 3, Az Év Pörkölője Magyarországon 2014-ben a Kávékorzó és a közönség véleménye alapján

4, Az Év Baristája Magyarországon 2014-ben a Kávékorzó és a közönség véleménye alapján
  •  
További két kategóriában a Kávékorzó ítéli oda a díjakat az arra érdemesnek tartottaknak:
  • 1, Legtöbbet tette a barista szakmáért 2014-ben.
  • 2, Az Év felfedezettje - a 2014-as tesztidőszakban, azok között a kávék között, amik ebben a periódusban lettek bemutatva, tesztelve.

Az egyes kategóriákra az alábbi linken lehet nevezni, és szavazni.AZ ÉV KÁVÉHÁZA MAGYARORSZÁGON 2014.

A Kávézó, ahol megtörténhet a csoda. Nem a belsőépítészeti csodát keressük, nem a drága csillárt, hanem a helyet, ahol minden egységet alkot. A tökéletes eszpresszó és egyéb kávéitalok, a kreativitás a légkör, a kommunikáció, a szakértelem és vendégközpontúság. A kávé otthona.

A versenyben részt vehet bármely Magyarországon érvényes működési engedéllyel és minimum 6 hónap  nyitvatartási múlttal rendelkező kávéház, melyet a nevezési időszak alatt a KÁVÉKORZÓ.HU felületén regisztráltak. A regisztráció során, célszerű a kávéházról minél több információt feltüntetni annak érdekében, hogy a fogyasztók a voks leadása előtt a lehető legtöbbet megtudhassák a jelölt üzletekről.

A közönség szavazatok sorrendjében első tíz helyet szerzett kávéház 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.
Nevezéshez - szavazáshoz kattintson ide!


AZ ÉV PÖRKÖLŐJE 2014.

Bizonyára sokan felkapják a fejüket a kategória elnevezését olvasva. Igen is , keressük az év pörkölőjét! Nem bocsátkozunk felsorolásba, de nagy örömünkre egyre több műhely működik hazánkban ahol a kávén túl, saját szellemiséget is becsomagolnak a zacskóba. Támogatni kívánjuk ezt a területet is, beszélni arról, hogy a napi szélmalomharc mögött értékes teljesítmények lapulnak. A Magyarországi kávékultúra fejlődése szempontjából ezt a szakterületet legalább annyira fontosnak tartjuk, mint magát a kávéital készítést, ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk AZ ÉV PÖRKÖLŐJE címet is.

A versenyben részt vehet bármely gyakorló pörkölő, akit a nevezési időszak alatt a KÁVÉKORZÓ.HU felületén regisztráltak. A regisztráció során, a „megjegyzés” rovatban célszerű a pörkölőről és munkásságáról minél több információt feltüntetni annak érdekében, hogy a fogyasztók a voks leadása előtt a lehető legtöbbet megtudhassák a jelöltről.

A közönség szavazatok sorrendjében első tíz helyet szerzett pörkölő 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

A Kávékorzó Csapatának szavazatának alapján 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

A két listában szerzett pontok összesítése utáni sorrend alapján kerül kihirdetésre a végeredmény.
Nevezéshez - szavazáshoz kattintson ide!


AZ ÉV TOP 5 KÁVÉJA 2014.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is keressük a fogyasztók szerinti legjobb kávékat. A legtöbb szavazatot kapott kávét az év kávéjának, a következő 4 legtöbb szavazatot kapott kávét, a sorrend ismertetése nélkül az év TOP 5 kávéja díjjal jutalmazzuk.

A versenyben részt vehet bármely kereskedelmi forgalomban lévő kávé, amit a KÁVÉKORZÓ.HU felületén regisztráltak. A regisztráció során célszerű a kávéról minél több információt feltüntetni annak érdekében, hogy a fogyasztók a voks leadása előtt a lehető legtöbbet megtudhassák a jelölt kávéról. Az értékelés a szakmai szempontok és a közönségszavazatok alapján történik.

A közönség szavazatok sorrendjében első tíz helyet szerzett kávé10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

A Kávékorzó Csapatának szavazatának alapján 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

A két listában szerzett pontok összesítése utáni sorrend alapján kerül kihirdetésre a végeredmény.
Nevezéshez - szavazáshoz kattintson ide!AZ ÉV BARISTÁJA MAGYARORSZÁGON 2014.

Gondolunk itt a vendéglátóüzletekben dolgozó baristákra, akik az idei esztendőben maradandót alkottak, vagy nap-mint nap megszépítik a vendégek kávés perceit. Olyas valakit keresünk, akit büszkén tekinthetünk AZ ÉV BARISTÁJÁNAK teljesítménye alapján.

A versenyben részt vehet bármely gyakorló barista, akit a nevezési időszak alatt a KÁVÉKORZÓ.HU felületén regisztráltak. A regisztráció során, a „megjegyzés” rovatban célszerű a barista 2013 évi munkásságáról minél több információt feltüntetni annak érdekében, hogy a fogyasztók a szavazat leadása előtt a lehető legtöbbet megtudhassák a jelöltről.

A közönség szavazatok sorrendjében első tíz helyet szerzett barista 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

Nevezéshez - szavazáshoz kattintson ide!


AKI A LEGTÖBBET TETTE A HAZAI KÁVÉKULTÚRA FEJLŐDÉSÉÉRT - KÜLÖNDÍJ 2014

A szakma létezése, épülése a baristákon túl, a háttérben aktívan munkálkodó embereknek is köszönhető. Oktatók, szakmai vezetők, támogató vállalkozók, vagy vállalkozások, baristák, vagy étteremvezetők, akik nincsenek a középpontban, viszont nélkülük nem tartanánk itt, és nem léphetnénk tovább. Ezért gondoltunk arra, hogy értékeljük az ő munkájukat is.

AZ ÉV MEGLEPETÉSE  - KÜLÖNDÍJ 2014

A Kávékorzó Magazin csapatának különdíja, amit az ebben az időszakban valami miatt kiemelkedőnek tartott termék nyer el.

A kategóriánkénti nevezettekre a közönség részéről egy-egy szavazatot fogadunk el. A sorozatos szavazatokat a rendszer automatikusan kiszűri, azokat törli a rendszerből. A kategóriák győztesei a következő évi verseny eredményhirdetéséig viselhetik, használhatják a címet, és a kategóriák legjobbjait megjelenítjük, a róluk szóló fontos információkat folyamatosan elérhetővé tesszük a KÁVÉKORZÓ portálon.

Nevezni 2014. november 1-től lehet, 2014. november 15-ig.
A közönségszavazatokat 2014. november 15-én 00 órától, november 30. éjfélig lehet leadni.


A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy beazonosíthatatlanság, vagy egyéb indokból (kérésre, nem fair viselkedés) bárkit kizárjanak a versenyből. A  részvétel feltétele, hogy a nevezettek a Kávékorzó szabályait elfogadják. A díjátadóval kapcsolatban semmilyen reklamációt nem fogadunk el!

Az ünnepélyes eredményhirdetés  helyszínéről és a pontos időpontról a későbbiekben részletesen tájékoztatjuk az olvasókat.


Az esemény és verseny támogatói:


pascuccicarraropacificaffé
kapuczinerluckycap