KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Le a kalappal Svájc előtt!

LUCKY CAP ESPRESSO & BREW BAR – Zürich Mühlegasse 29. portálLe a kalappal Svájc előtt, avagy zürichi advent kávé illatban!! 2x12 órát utazni egy jó kávéért?

Talán sokan őrültségnek tartják, de a „KÁVÉKÓSTOLÓ” csapata az őrültségektől sem riad vissza, ha egy fenséges kávét kóstolhat a pénzügyi világ központjában a világ egyik legjobb baristájának, és Magyarország egyik legjobb mikro pörkölőjének közreműködésével.

Juhász Edit Latte Art világbajnok 3. helyezett és a Tóth Sándor nevével fémjelzett Lucky Cap mikro pörkölő párosa feledhetetlen élményben részesített bennünket ez alkalommal is.

Néhány gondolat…

A KÁVÉRÓL:


- Filter kávé Chemex eszközzel etióp Yirgacheffe alapanyagból”karácsonyi stílusban”, azaz lehelet vékony szárított almakarikák az üvegedény alján, pár „tekerés” friss vanília az őrleménybe, és már jöhet is az áztatás. A végeredmény egy mennyei téli kreatív ital!

- Flat White – guatemalai „La Bella” farmszelektált kávéból készült dupla ristretto, tetején Edit gyönyörű tejhab öntésével.

LUCKY CAP ESPRESSO & BREW BAR – Zürich Mühlegasse 29. kávézó

- És persze az elmaradhatatlan espresso, ami jelen esetben az olasz vonalat – sötétebb pörkölés - képviselő „Don Cortez”. Ahogy Edit mondaná: egy rövid espresso (talán inkább ristretto)+ icipici nádcukor és már kész is a CSOKIBOMBA!


A KÁVÉZÓRÓL:


LUCKY CAP ESPRESSO & BREW BAR – Zürich Mühlegasse 29.

LUCKY CAP ESPRESSO & BREW BAR – Zürich Mühlegasse 29. belső tér

A történelmi városrész és a Főpályaudvar szomszédságában található kávézó berendezését a visszafogott elegancia jellemzi (és persze számos Magyarországot idéző hangulati elem), mely ott jártunkkor a városhoz hasonlóan szintén karácsonyi díszbe öltözött.

Az igényes kávén kívül mindenképpen meg kell említeni a helyben készült, darált dióban és tökmagban meghempergetett isteni finom kürtős kalácsot. Nem tudtunk neki ellenállni!


A VÁROSRÓL:


3000 méteres havas hegycsúcsok egy csodálatos tó partján. Közel 400 ezer lakos, akik folyamatos élvezői e látványnak, melyből kis időre mi is ízelítőt kaptunk.

Zürich

Az óvárosi kis szűk utcák, a csatornán átívelő hidak, és a mesésen szép napos idő várakozáson felül kényeztetett.(és még egy városi futóverseny szurkolói is lehettünk ez alatt a rövid idő alatt)

Említsük meg azt is, hogy Zürich – kis mérete ellenére – a pénzügyi világ központja és a világ 13. legdrágább városa.


A VONATRÓL: (mely odavitt és vissza is hozott…)


Az ÖBB (osztrák államvasutak) által üzemeltett RAIL JET (nagysebességű vonat) naponta reggel 6 órai indulással közlekedik 3. éve közvetlen járatként Zürichbe igazi európai utazási körülményeket nyújtva.

Átlagsebessége 100km/óra, legmagasabb utazási sebessége pedig 230 km/óra. A közel 1000 km-es utat 11,5 óra alatt teszi meg, melynek során érinti Bécset, Salzburgot és Innsbruckot is.


SZÁLLÁSADÓNKRÓL:


Mivel a Főpályaudvarhoz és a belvároshoz közel eső szállást kerestünk – mindenhová gyalogszerrel szerettünk volna eljutni – így esett a választás Sue szállására.

Sue egy fantasztikus lány, aki a közelmúltban túramotorral járta be Bosznia-Hercegovinát, tud traktort vezetni, és hozzánk hasonlóan nincs TV-je, imádja a 80-as évek zenéjét és a jó kávét!

Őszinte érdeklődéssel hallgatta – kicsit akadozó német nyelvtudásunkkal interpretált – gondolatainkat a „Hogyan készítsünk jó kávét?” témában.

Lehet, hogy hamarosan V-60-ra vagy Aeropressre cseréli kotyogóját…

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu