KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávét a közértből? Teszteltük az "olcsó" kategóriás kávékat - Corso Verona Classic

Tartalomjegyzék

Kávé típusa: Corso Verona Classic

Ár: 1050 Ft, Forgalmazó adatai
 corso verona classic

 

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága (a megadott szempontok alapján)
íz harmónia (Az édes, a savas és a keseru egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Luigi/Faema Family örlő és kávéfőző
3
0
0
0
3
Monyesz/ Satrap Espressobar (kombi darálóval)
3
1
2
1
7
Andrew/Gaggia Pure Espresso,
IberItal Challange
2
1
2
0
5
Jobog/Saeco Crema bronzbojlerrel, OPV-vel ellátva, nyomásfokozó nélküli kar+Iberital őrlő
1
2
2
4
9
SiD/Olympia Express Club + Anfim Best, Quick Mill 0650 + Gaggia ipari őrlő
1
0
0
0
1

 

Név: Szöveges értékelés, konklúzió
Luigi A babok színe egész világos bécsi pörkölés féleség. Őrölni is finomabbra kell, mint az átlag kávét. Az íze erősen keserű, penészes-mocsaras utóízzel. Ez egy igazi mocsári robusztakávé, mely eszpresszónak büntetés. Nagyon híg lefolyással sikerült belőle elfogadhatóbb eredményt kihozni, ekkor enyhült a dohos keserű mellékíz de az már nem eszpresszó...
Monyesz

A babok elég világos pörkölésűek (6-9), nem olajosak. Feltűnő, hogy a pörkölés egyenetlen, vannak szinte sárga, épp csak pörkölt szemek. Közepesen vastag crema, cukrot tartja, a süllyedése után záródik, fogyasztás során végig megmarad, színe közepes mogyoróbarna. Dominál a savasság, mellett a keserű íz, ami nem a kakaós, csokoládés fajta, hanem a gyógynövényes jellegű. Erősen érződik és elég kellemetlen utóízként megmarad a vad robusztás jelleg. Tejjel enyhítve sem tartom fogyaszthatónak.

Andrew

Nagyon kicsi méretű, világos pörkölésű, ép kávészemek, látható a robusztás túlsúly. Eszpresszókészítésre alkalmatlan kávé, cappuccinonak és tejeskávénak, valamint hosszúkávénak alkalmas lehet.

Jobog

Babok illata régi idők gumimatracait idézi. Sok kis robuszta, világos, roppant egyenetlen pörkölés. A pörkölés egyenetlensége nem rob-arab szemek között oszlik meg, egyikből is, másikból is találni pörkölt és alulpörkölt szemeket. De olyan szemeket is, aminek egyik oldala barnára pörkölt, többi része világos pörköletlen. Szóval az igénytelen pörkölés iskolapéldája. A krém világos, kevés és gyorsan eloszlik. Az ital íze mokkás, jellegzetes ám nem tudnám mihez hasonlítani. Talán mokkás-gumis? Mindenesetre nem finom. Utóíze nem intenzív, de étcsokis, sőt mogyorós jegyeket is tartalmaz. Tejjel nem harmonizál, nem is tűnik el a tej ízben, hanem igazán kellemetlen kombinációt eredményez. Fogyasztását azonnali koffein igény kielégítése indokolhatja, ha nincs más.

SiD
Kicsi, világos pörkölésű, száraz kávészemek, őrléskor komló, kenyér, sör "illat". A csapolás alapján a dátum ellenére a minta nem volt frissnek ítélhető: a karos presszógépen táncolva, nem egy sugárba központosodva jött le, az előáztatási idő alatt szinte azonnal átcsöpögött. A krém nem tartós, buborékos, vékony, a cukrot nem tartja meg, kevergetés után már nem záródik rendesen össze. A kávé íze az őrléskor érezhető illatokat adja vissza egy nagy adag keserű ízzel megdobva. Számomra kellemetlen ízek. Testességről itt nem beszélhetünk, egyszerűen csak keserű. Számomra értékelhetetlen.

 

őrlemények az olcsó kávékból corso verona classic kávé

Összesítés:. Első ránézésre a világos és nagyon egyenetlen pörkölés ami szembetűnő. Gyenge, vékony crema, ami a cukrot nem, vagy alig tartja meg, egyedül Luiginek sikerült "kicsiholni" megfelelő krémet. Ízére a keserűség a döntően jellmző, de megjelenik még az égett gumi, keserűcsoki, komló is. Kellemetlen ízhatás, amit a hozzáadott tej sem tesz elviselhetővé. Egyszerűen nem tud belesimulni. Hiába a viszonylag "olcsó" ár, mégsem tudjuk sem espressonak, sem cappuccino-nak javasolni. (Egy későbbi tesztben majd megvizsgáljuk az egyel magasabb minőségi szintet képviselő Corso Verona Espresso-t is)

Azt azért még mindenképpen hozzátennénk a teszthez, hogy elsősorban espresso készítés szempontjából vizsgáltuk az adott kávékat (ezt nevük is sugallták), és gyenge szereplésük ellenére elképzelhető, hogy hosszú kávénak, vagy egyéb eljárással készült kávénak még megfelelőek lehetnek.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban.