KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Én kicsi Brew Bar-om

A Brew Bar kirakata és az üzlet kívülrőlValószínűleg senki sem hinné el, ha azt írnám, hogy teljesen véletlen egybeesés, hogy az első budapesti brew bar nyitása és a blog indulása egy időre esik. Pedig az. Egy ideje már azt tervezgettem, hogy a sok ötletem közül melyik legyen az első bejegyzés a blogon, amikor szembe jött, hogy megnyitott a My Little Melbourne mellett a kistestvér, My Little Brew Bar. Még a nyitás utáni napokban ellátogattam hát hozzájuk.

Maga a hely nagyon szépen felépített és átgondolt, talán a választékot bemutató, kézzel rajzolt elemekkel díszített tábla lehetne jobban a betérő látogató látószögében. Én úgy gondolom egyébként, hogy sokkal több lesz a konkrét céllal érkező, mint a csak úgy betérő vendég, szóval ez legyen a legkisebb gond. A berendezés, a pult, és a dekoráció is letisztult, modern vonalat képvisel, tele dizájn bútorokkal (a lenti kis asztal a járatlan szemeknek könnyen összetéveszthető a székkel). A helyiség sokkal tágasabbnak hat, mint a szomszédos Melbourne, ebből kifolyólag a kettő hangulata is teljesen eltérő. A falon körbe találhatóak a filterkávézáshoz használható eszközök, szemes kávék, amik a Bar végéből nyíló shopban meg is vásárolható, ha valaki kedvet kapna hozzá.

A "pult"


Beszéljünk a kávéról


A Brew Bar csakúgy, mint a Melbourne szintén a brit Workshoppal dolgozik, ráadásul rögtön 3 fajta közül választhatunk. Későbbiekben állítólag terveznek vendég kávékat is bemutatni a magyar közönségnek, de ez még a jövő zenéje. Az eszközök terén is nagy kínálat van, ugyanis a kávét kérhetjük Eva Soloban, V60-ban, Chemexben, Ginoban, Aeropressben, és Syphonban. Komoly összeget tennék arra, hogy a legnagyobb sikere egészen biztosan a Syphonnak lesz. Az őrlemény minőségéért egy EK43-as felel, ami szerintem remek választás egy brew bar-ba. A felszolgálásra se lehet panasz. Az italokat a serverekben kapja a vásárló, és KeepCupokban fogyaszthatja el. Kimondottan ötletes.

Első próbálkozásra egy V60-at kértem és kaptam. Korrekt volt, nagyjából olyan, amilyet vártam. Ahogy hűlt egy kicsit, úgy lett egyre jobb, pont, ahogy kell. Nem volt keserű, viszont V60-hoz képest testes volt és selymes. A környezet, a hangulat, valamint a workshop (és vendégkávék) miatt biztos vagyok benne, hogy fogok még a Brew Barba járni.

Összességében azt kell mondjam, hogy minden elismerésem a Brew Bar tulajdonosainak. Nem csak azért, mert üde színfoltja a budapesti filter szcénának, hanem azért is, mert bele mertek vágni a megvalósításba úgy is, hogy azért a hazai „kávéforradalom” után sem nevezhetőek népitalnak az alternatív eszközökkel készített italok. Azonban fontos az úttörő tevékenység, és úgy gondolom a Brew Bar ezzel jó útra lépett. Főleg úgy, hogy a Brew Bar-ba tévedőknek akkor sem kell aggódniuk, ha csak egy flat white-ra vagy latte-ra vágynak, hiszen (egy Walkie-Talkie segítségével) a baristák jelzik a másik oldalnak a rendelést, ott elkészítik, és a Brew Bar-ban felszolgálják. Fura, de kedves megoldás! Menjen mindenki a Brew Bar-ba és igyatok minél több filtert, mert megéri!

My Little Brew Bar | 1075 Budapest, Madách Imre út 3.

Forrás: http://homebrew.blog.hu