Kávés körökben gyorsan terjed a hír, ha új kávézó nyílik. Most nem Zürichbe, hanem Zalaegerszegre utaztunk. A Kávékóstoló csapata régóta várta ezt a pillanatot, amikor Nyugat- Magyarországon megjelenik a fogyasztói igény egy színvonalas kávézóra. Az igényt kielégítendően Németh Endre (Bandi) álmodott egy nagyot. Régi kávézóját a plázában maga mögött hagyva létrehozta Zalaegerszegen azt, ami a régió, de mondhatnánk, az ország egyik legmenőbb helye lett:
A Kávélabort.
Ezen a helyen egyesül az építészet, a minőségi gasztronómia, a vendéglátás, a kávé szeretete, a kávékészítés tudása.
Kávékóstoló csapata csak rövid ideig tudta megőrizni inkognitóját. Hamar kiderült jövetelünk igazi oka.
Bandi szeretettel fogadott és mutatta be a több mint 80 négyzetméteres üzletet, amelynek kialakítása a mostani új (modern) irányzat szerint történt. Tágas belső tér, ideális elosztásban az asztalok. Igény szerint kis szélvédett teraszon is lehet ülni. A pult előtt helyet foglalók szemmel követhetik a kávé készítés minden mozdulatát.
És hogy mi készül? Ami szem szájnak ingere.
Filter (V60, aeropress, chemex) és a kétkaros Dalla Corte gép segítségével a presszó alapú italok. Nagy örömünkre frissen facsart zöldség és gyümölcslevek is nagy választékban szerepelnek az itallapon . Aki megéhezik, ne aggódjon, mivel kiváló alapanyagokból helyben készülnek a szendvicsek. Az édes szájúaknak pedig jöhetnek a professzionális sütemények, akár paleo változatban is.
Bennünket a kávé és annak elkészítése érdekelt a legjobban. Bandi és régi kollégája Tibor közel 10 éve a Barista Hungary-nál tanulta a szakmát. Nyitás előtt pedig már hárman - Enikővel kibővülve - a Tóth Sándor (Lucky Cap) nevével fémjelzett iskolában készültek a Kávélabor nyitására. Meggyőződésünk, hogy jó eredménnyel vizsgáztak, hiszen gyakorlott mozdulatokkal, nagy technológiai fegyelemmel, precízen készítették a vendégek italait.
Alapanyag szempontjából mind az olasz, mind az újhullámos vonal jelen van, 70-30 %-al az újhullámos javára. A felhasznált kávék egy szekszárdi pörkölőben (Lucky Cap) készülnek a Kávélabor ízlésvilágának megfelelő profillal, amit a kávézó helyben csomagol és forgalmaz.
Különleges színfoltja a helynek, – és ezt másutt még nem tapasztaltuk – a baristák egyen „munka ruhája”, egységes megjelenése, ami tovább erősíti bennünk a minőség érzetét.
Meg kell jegyeznünk, hogy aki egyszer ide betér, nem szívesen adja át helyét másnak, mind tovább szeretné élvezni a kávé adta gyönyöröket. Lehet, hogy lassan mégis sorszámot kell húzni…?
Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu
Kávézó, és kávéház tesztek, bemutatók
- Kávékóstoló Blog
- Kávéház