KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Számmisztika a Szépvölgyi úton

Bár a számmisztikában is van egy kis jártasságunk („az 5-ös életútszámúak irtóznak a megszokottságtól”), de most inkább maradjunk a „szakterületünknél”, azaz további számmisztikai elemzések helyett jöjjön a kávé/kávézó elemzése.

Egy késő tavaszi délután a teszt üzemet követően, a múlt héten hivatalosan is megnyílt a CAFE FIVE SZÉPVÖLGYI. A meglévő étterem mellé olyan kávézót álmodtak, amely minden igényt kielégít az eszpresszó vonalán. Egy kis elkülönített részen, stílusosan festett falak tövében, pár asztal mellett ihatják a vendégek kávéikat.


Az elmúlt években hihetetlenül felgyorsultak a technológiai változások, beleértve ebbe természetesen a kávégépek fejlesztését/gyártását is. A hely „ékessége”, a SANREMO OPERA gép magyarországi első példányát itt „csodálhatják meg” a betérő vendégek.

Ez a „high-tech, full-design” kávékészítő masina nemcsak látványával kápráztat el bennünket, de tudása sem elhanyagolható. 6 különböző lefolyási profilt (víz hőmérséklet tized fokonként, előáztatási idő, víz mennyiség, nyomás) tud kezelni. Magyarra fordítva: hat különböző kávét tud szinte egy időben elkészíteni.


És ki kapta a nemes feladatot, hogy minőségi termékével feltölthesse ezt az ipari remekművet?

A "HQ" kávékat a Red Baggies pörköli (ld. korábbi cikkünk), a blendeket pedig a Lamborghini szállítja be. A koncepció része, hogy a robusztától a magas minőségű kézműves pörkölésű arabica kávéig minden megtalálható legyen.

És mit is ittunk ezen az estén?

A Lamborghini blendjét (60-40) ristrettóként kóstoltuk. Harmonikus olaszos íz jegyeket fedeztünk fel, bár egy árnyalatnyi édesség/ csokisság jól állt volna neki. Crema és test rendben volt.

A Red Baggies brazil termőterületű (Boa Vista) honey feldolgozású kávéjából egy eszpresszót kértünk. Az ital megfelelő testtel – és „visszazáródó” cremával - rendelkezett, ízei (diós csokoládé némi gyümölcsösséggel) kellő összhangban voltak. Utóíze közepes idejű lecsengéssel jól zárta a sort.


És a végére egy kis érdekesség: bár Buda egyik kiemelt helyéről beszélünk, az árak mégis a "földön járnak", ill. ezen a helyen még a felszolgálók is kapnak barista oktatást…


A Rózsadomb egyik legjobb kávézójában jártunk!

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu