KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

WarmCup – Télen fűt, nyáron hűt…

WarmCup kávézóMi történik akkor, ha két kávéfanatikus „home barista” találkozik egy barista képzésen? Lelkesedésük nyomán megnyílik a 7. kerületi Nagydiófa utcában a város egyik legjobb újhullámos kávézója. Ez történt Andrással és Gáborral, akik a Barista Hungary „növendékeiként” meglátták a másik szemében ugyanazt lelkesedést, amit maguk is éreztek a kávékészítés iránt.

Summa summárum, gyors döntés született és hamar a tettek mezejére léptek. Mindketten maguk mögött hagyták „polgári” foglalkozásukat, (András egy belvárosi inkubátor házban vállalkozás-fejlesztéssel foglalkozott, Gábor pedig fegyverszakértőként adott tanácsokat) és a közelmúltban megnyitották kávéműhelyüket.

Kávéitalaikhoz 2 hazai mikropörkölő szolgáltatja a magas minőségű alapanyagot. A presszó alapú italokhoz a Red Baggies, a filter kávékhoz pedig a CasinoMocca.

Zárás előtt nem sokkal érkeztünk, de a vendégek még folyamatosan „ostromolták” a helyet. Előttünk és még utánunk is sokan kérték szokásos kávéjukat.

A mi választásunk egy eszpresszóra és egy aeropress eszközzel készült filter kávéra esett.

Mindkét kávé afrikai termő területről érkezett.

Az eszpresszó alapanyag Etiópia/Yirgachefferégió/Moplaco feldolgozó állomásról, az AP pedig a Burundi/Masha feldolgozó állomásról.

Az első fogásként érkezett Masha mályvacukros ízei kellemesen teljesedtek ki, míg a citrusossága háttérbe húzódott. Kínálása nagyon elegáns dupla falú üvegcsészében történt, amely a porcelán csészéhez képest tovább tartja az ital melegét, ezért a mohó kóstolónak többet kell várni, hogy a hőmérséklet különbségekből adódó íz különbségeket értékelni tudja.

A Rocket gépen készült presszó, mint második fogás érkezett. Szép lefolyás, megfelelő lefolyási idő. Ízében teljes mértékben megfelelt a Gál Miklós (Red Baggies) által megálmodott íz világnak (Miki kávéit a közelmúltban sokat kóstoltuk – lsd. cikkünket a Red Baggies mikro pörkölőről). A presszó a 11,5 gr őrlemény ellenére a szokásosnál vékonyabb cremát produkált. Véleményünk szerint a megoldás a szimpla szűrőben keresendő.

Éppen a kávéinkat kóstolgattuk, amikor az egyik törzsvendég „beviharzott” és kérte a „kávés limonádéját”.

És ekkor elindultak András kezében a citrus szelő/nyomó, jégmerő eszközök, és pillanatok alatt olyan fantasztikus hűsítő kávés italt, ún. „LimoPresszót” készített, hogy szemünk-szánk tátva maradt.

Egész úton hazafelé arról beszélgettünk, hogy amint egy melegebb nap beköszönt, mindenképpen visszajövünk megkóstolni ezt a különlegességet.

Forrás: http://kavekostolo.blogger.hu