KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Nespresso két új kávéőrleménnyel tiszteleg az olasz kávékultúra hagyományai előtt (x)

Nespresso új kávékapszulákA Nespresso minden évben megalkotja limitált kiadású termékeit, újra meg újra kellemes meglepetést szerezve ezzel az érzéki örömök és a különleges kávék rajongóinak. A márka idén két Limited Edition ristrettót alkotott – a Tribute to Milano és a Tribute to Palermo keverékeket –, amelyek a sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek, felidézve két nagyon eltérő hangulatú város, Milánó és Palermo atmoszféráját.

“A Trieste és a Napoli Limited Edition kávék után folytatni akartuk a sikeres olasz sorozatot, ezért új termékeinkben most Milánó és Palermo utánozhatatlan kávékultúráját elevenítettük fel. A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat. Ezzel szemben a Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik – vagyis csupa olyasmi, amit Palermo piacain sétálgatva is megtapasztalhatunk,” mondta el Karsten Ranitzsch (Head of Coffee, Nespresso).

A Nespresso neve egyet jelent a minőséggel, így a legfinomabb Arabica és Robusta kávékból készített két új Limited Edition ristretto, a Tribute to Milano és Tribute to Palermo különleges kávéélményt kínál.

Az intenzív ízvilágú kávék rajongói számára mindkét Limited Edition ristretto tökéletes választást jelent majd, annál is inkább, mert feketén és tejjel egyaránt izgalmasnak ígérkeznek. Élvezze a Tribute to Milano intenzív aromáit latte macchiatoként, amelynek krémes, tejes ízei harmonikusan hangsúlyozzák ki a karamellás aromákat, és ízlelje meg a Tribute to Palermo kávét egy aromás cappuccino formájában, amelyben jól érvényesül az ital testessége és erőteljes karaktere!
Válasszon hát, hogy Milánó vagy Palermo gazdag kávéhagyományait szeretné élvezni – vagy éppen mindkettőt –, s a két új ristretto segítségével máris elmerülhet e két város varázslatos hangulatában!

A Tribute to Milano és a Tribute to Palermo 2015. augusztus 31-től korlátozott időn át világszerte kapható lesz a www.nespresso.com honlapon, a Nespresso Boutique-okban, valamint telefonon, a Nespresso Club-on keresztül.10 kapszula ára 1400 Ft.


Tribute to Milano
Ristretto 25 ml / Intenzitás: 9
A kávé profilja: Rendkívül aromás ristretto. Eleganciáját a kifinomult, gyümölcsös aromák és az édeskés, gabonás ízjegyek kellemes egyensúlya adja.
Származási hely: A dél-amerikai és közép-amerikai Arabica kávék ízeit guatemalai Robusta emeli ki.

Tribute to Palermo
Ristretto 25 ml / Intenzitás: 11
A kávé profilja: Az erőteljes pörkölés előhozza a kávé kakaós aromáit és fűszeres, borsos ízjegyeit. A testes, ugyanakkor selymes textúrájú ristretto ízei rendkívül intenzíven érvényesülnek.
Származási hely: Kelet-afrikai Arabica és Robusta kávék erőteljes keveréke.

Receptek:


Fügés-mézes cappuccino

Hozzávalók:
o 1 teáskanál fügedzsem
o 2 teáskanál méz
o 2 Tribute to Milano kapszula
o Cantuccini a dekorációhoz
o Tej
Elkészítés:
Tegyen egy teáskanál fügedzsemmet egy csésze aljára. Öntse a 2 Tribute to Milano ristretto-t a dzsem tetejére. Tegye mézet a tejbe, és készítsen mézes tejhabot. Öntse a tejhabot óvatosan a kávé tetejére. Szórja meg Cantuccini morzsákkal, és szolgálja fel!

Rózsaszín koktél
rózsszín koktélHozzávalók:
o 1,5 dl barackos Bellini ( barackpüré és limonádé keveréke )
o 1 Tribute to Milano (40ml) kapszula
o 3 jégkocka
o 1 szelet barack
Elkészítés:
Öntse a barackos Bellinit egy pohárba! Készítsen espresso-t, öntse a shaker-be a 3 jégkockával, majd rázza össze. Öntse a keverék felét a pohárba, helyezzen bele egy szívószálat és szolgálja fel!

Rozmaringos & Málnás Latte Macchiato
rozmaringos, málnás latte macchiatoHozzávalók:
o 2 teáskanál málnadzsem
o 2 cl rozmaringszirup
o Tej
o 1 Tribute to Palermo (40ml) kapszula
Elkészítés:
Helyezze a málnadzsemmet egy pohárba. Készítsen a tejből és a rozmaringszirupból tejhabot. Öntse a tejhabot, majd egy kevés meleg tejet a pohárba. Öntse az espresso-t a tetejére, és szolgálja fel!

Szedres Tiramisu
szedres tiramisuHozzávalók:
o 2 Tribute to Palermo kapszula
o 4cl amaretto (vagy 3cl amarettoszirup)
o 1 ½ Tiramisu keksz
o Vaníliás krém
o Mascarpone
o Tejszín
o Feketeszeder
Elkészítés:
Áztassa a kekszet az amarettóba vagy amarettoszirupba, majd tegye egy pohárba. Adjon hozzá 2 evőkanál vaníliás krémet. Tegye a poharat a hűtőbe. Adjon hozzá egy kevéske szedret. Készítse el a Tiramisuhoz való krémet ( a turmixgépbe tegyen fele-fele arányban mascarponét és tejszínt, majd 5 másodpercig keverje). Tegye a krémet egy szifonba. Tegye a habot a szeder tetejére és szórja meg kakaóporral. Szolgálja fel Tribute to Palermo kávéval.