KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

KávéBár-hétvége a Nagykörúton

Kávébár Bazár 2016Február 20-21-én immár hetedik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is az Erzsébet körúti, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával ötven kiállító több mint kétszáz termékét – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatják végig. A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.

A kétnapos KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, s rengeteg izgalmas terméket fedezhetnek fel. Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, s előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt.
A belépőjegy a programokon, előadásokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, valamint párlatok, koktélok és borok tételes, ingyenes kóstolását délelőtt tíztől este hét óráig.
A napi belépő 3800 forintba kerül a helyszínen, az elővételes jegyek (napijegy 3000 Ft, kétnapi jegy 5500 Ft, napi párosjegy 2 fő részére 5500 Ft) budapesti partnerpontokon vásárolhatók és online is megrendelhetők. Jegyértékesítéssel és a programokkal kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ

BŐVEBBEN:

A baristák és bártenderek munkája legalább annyira izgalmat, kreativitást és kihívást jelenthet, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbb a pult mögött alkotni. Nemcsak az éttermi konyhákban zajlik látványos fejlődés, nemzetközi színtéren is számon tartott bárjaink, kávézóink vannak, nem is beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar barista és bártender szakemberekről.
A kávé- és italszakma legjobbjai is jelen lesznek a KávéBár-hétvégén, ugyanis a két nap során öt országos bajnokság zajlik: a baristák szombaton a Cup Tasting, vasárnap pedig a Latte Art versenyen mérkőznek meg, a nyertesek tavasszal a Sanghajban zajló világbajnokságon képviselik hazánkat.
A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei 2016-ban Tokióba utaznak a világbajnokságra.
A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében szerveződik február 21-én, a szálloda impozáns báltermében. A Magyar Sommelier Szövetség által alapított „PAR EXCELLENCE” a magyar borkultúráért díj ünnepélyes átadására a verseny szünetében, kora délután kerül sor, majd ezt követi az idei nyilvános döntő, ahol a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adni felkészültségükről a versenyzőknek.


A versenyek mellett számos előadásnak is helyt ad a rendezvény, a szombati programok között a tengerentúli kávékultúráról, vagy az alternatív otthoni kávéuniverzumról, s annak minden eszközéről is hallhatnak előadást a vendégek. Exkluzív kóstolókban sem lesz hiány, otthonra csúcsminőségű, speciality teák, francia párlatok, méthod traditonelle eljárással készülő pezsgők, valamint top prémium forró csokoládék, kakaóhéj-tea vagy a kávéhéjból főzött cascara is kóstolópohárba kerül az előadások alatt.
A KávéBár Bazáron mutatkozik be a február végi Bacardi Legacy verseny három döntőse, akik különleges koktéljaikat is itt prezentálják, s a rendezvény előadója lesz Lizzy Evdokimova, a Bacardi nemzetközi márkanagykövete.

A két nap során a korlátlan kávékóstolás mellett borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, s több mint 20 tételnyi borkóstolót, valamint pálinkák és párlatok kóstolását tartalmazza a belépőjegy ára. A kortyolgatás mellé ínyenc kísérőfalatokból sem lesz hiány, s a vendégeket számos kiállítói stand várja a nagyszabású italhétvégén a Corinthia szálló termeiben.

KÁVÉ
Beyond Within, Black Sheep Micro Roastery, Caffé MOAK, Carraro Caffé, Casino Mocca, Cellini Caffé-MONIN, Coffee 42, Kávéműhely, Caffeine-Kávétársaság, La Mocca, Lucky Cap Micro Roastery, Mantra Speciality Coffee Minibar, Nespresso, Pellini Caffé, Progast

BOR/PÁRLAT
Agárdi Pálinkafőzde, Barnabás Pince, Bükkaljai Hegyközség, Csobánci Bormanufaktúra, DLB, Fabbri-Villa Sandi, Fekete Pince, Gedeon Birtok, Kertész Pincészet, Koch Borászat, Kristinus Borbirtok, Petrény Pincészet, Revolution WineZ, Royal Cognac, Schiszler Pálinkák, Stolichnaya vodkabár, Zelna Borászat

GASZTRO
BUBEE, Chococard, Gelato Italiano, Ízes Mix Cookbooks, Magos Varázs, Mayer Szörp, MONIN Frappé, Sarki Fűszeres, Stelázsi, Süss-Édes Élet, Teavolution

VÍZ
BWT Hungária, BWT Aqua Bar,

ESZKÖZÖK, KIEGÉSZÍTŐK
AMSA Higiénia, Kötény Manufaktúra, Csiribee, Trezi Art, Winterhalter

Facebook eseményoldal : https://www.facebook.com/events/1523734311283581/