KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

BWT Bestmax tapasztalatok

BWT Bestmax vízszűrőAki jobban belemélyed a kávézás világába, az a sok technikai eszköz után, előbb utóbb eljut a víz témaköréhez, amely több szempontból is rendkívül fontos. Első körben sokan a kávégép vízkövesedésénél szembesülnek a témával, amikor a sima csapvíztől területtől függő gyorsasággal elkezd vízkövesedni a kávégép. Majd jobban utána érdeklődve a témának rádöbben a felhasználó, hogy a kávé több mint 90%-a víz. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen vízzel készítjük el kedvenc italunkat.

Nálam az egész procedúrát megelőzte már a vízszűrő kancsó, amivel kiváltottam a folyamatos palackos ásványvíz vásárlást. Szépen vaktesztet csináltam a családdal (csapvíz, az eddig vásárolt ásványvíz és a vízszűrő kancsóval) ahol a vízszűrő kancsó simán nyert. Így ezt a vizet fogyasztottuk, és ezt öntöttem a kávégépekbe is.

Aztán szerettem volna egy ennél is magasabb szintre lépni (leginkább kényelem terén), így kézenfekvő volt, hogy a Kávékorzó partnerétől kértem segítséget. Így került beszerelésre egy konyhapult alá építhető BWT Bestmax szűrő, a hozzá illő csapteleppel.

BWT Bestmax vízszűrő csaptelepBWT Bestmax vízszűrő beépítve


Mondanom sem kell, hogy ez egy teljesen profi megoldás otthonra, vagy esetleg irodába mivel rendkívül esztétikus, és kényelmes megoldásról van szó. A csaptelep dizájnilag bármilyen konyhába beilleszthető, mert rendkívül kulturált megjelenésű. Használatakor egy piros led diszkréten villogva jelzi, hogy meg van nyitva. A szűrő és a hozzá tartozó egységek pedig szépen elférnek a konyhapult alatt.

Megszűnt a várakozás, mint amikor a vízszűrő kancsót felöntöttem vízzel. Itt megnyitom, és már folyik is a tiszta, finom, szűrt víz. Több mint fél éve használom már ezt a legnagyobb megelégedésemre, és azért is gondoltam, hogy megírom az ezzel kapcsolatos tapasztalatom, hogy hátha segít azoknak, akik most gondolkodnak valamilyen vízszűrő alkalmatosság beszerzésén.

A tapasztalatok pedig jobbak mint vártam. Már a BWT vízszűrő kancsó eredményével is elégedett voltam, de véleményem szerint ez a vízszűrő betét még rátesz egy lapáttal. Lágyabbnak, selymesebbnek érzem tőle a vizet, íze pedig kiváló. A vele készült kávéim is tökéletesek, ami szintén egy nagyon fontos szempont számomra.

Tesztelőként törekszem, hogy a kapott mintából a lehető legtöbbet hozzak ki, és úgy gondolom, hogy ennek alapvető pillére a megfelelő víz használata. A BWT Bestmax szűrője pedig nagyon jó választás volt, amit ezúton is szeretnék megköszönni Petró Verának, aki javasolta, és technikai segítséget is nyújtott a beszereléshez.

Aki pedig esetleg úgy gondolja, hogy ez csak egy bújtatott PR cikk a cégnek (ami akár az is lehetne, de az elégedettség szülte), az a legközelebbi kávés vagy gasztronómiai kiállításon keresse fel a standjukat, és kóstolják meg személyesen. Garantálom, hogy nem fognak csalódni!

Akit érdekel a téma, itt olvashat bővebben róla.