KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Völgyhíd Kávézó Kőröshegy

Völgyhíd Kávézó Kőröshegy portálÉletünkben először nem a Balaton északi, hanem a déli partján nyaraltunk, Balatonszárszón. Bár saját kávékészítő eszközeink és hozzá a kiváló alapanyag ezúttal is velünk utazott, de „vadász szenvedélyünk” nem hagyott nyugodni, így feltérképeztük a környék kávés kínálatát. És eközben minden szempontból egy igazi gyöngyszemre bukkantunk.


A Völgyhíd kávézót Árpi és családja közel 5 éves alapos tervezés/kivitelezés után 2014 tavaszán nyitotta meg a Kőröshegy lábánál.   

Modern, letisztult design kívül és belül, melyhez egy tradicionális (több, mint 120 éves) trieszti kávépörkölő/forgalmazó cég – a Hausbrandt – kávéja társul.

Látogatásunk alkalmával a külső hőmérséklet 30 C felett volt (bent kellemes légkondicionálás), ennek ellenére mi a közel 40 nm-es teraszt néztük ki magunknak.

És hogy mennyire jól döntöttünk… Mintha egy kilátóba érkeztünk volna, ahonnan a környék összes természeti és építészeti csodája egyszerre tárul elénk.

Völgyhíd Kávézó Kőröshegy terasz

Hatalmas egybefüggő zöld lankák merre szem ellát, zavartalanul legelésző lovak (Marócpusztai Gidrán Ménes), és égbe nyúló beton hídlábak. Árpi a hely tulajdonosa „ébresztett” bennünket révületünkből tudakolván, hogy mit szeretnénk fogyasztani.

A szokásos eszpresszó persze nem maradhatott el, de tekintettel a nyár-forróság-Balaton kombinációra, rendeltünk egy affogatot is (vanília fagyi eszpresszóval leöntve).    

A csodaszép cappuccinos csészében úszó vanília fagyit (közeli kézműves cukrászat terméke) beborító sűrű, tigriscsíkos crema egészen új esztétikai és ízélmény volt. (mindenki belekóstolt, annyira kínálta magát…)    

Árpi nagy odafigyeléssel, szakszerűen (tömörítés, fejöblítés, stb.) készítette az italokat.  Kellemes meglepetés, hogy az őrlemény is megfelelő mennyiségben került a szűrőkosárba. A végeredmény pedig egy ízig-vérig olasz eszpresszó, azaz a vastag, tartós crema alatt egy testes, aromás, ízletes ital.

Völgyhíd Kávézó Kőröshegy kávé

Fogyasztás után még hosszan üldögéltünk a teraszon, kiélveztük ottlétünk minden percét, hiszen ide minden nap nem tudunk betérni.

Azért indulás előtt a belső teret is alaposabban szemügyre vettük (igényes tervezés, kivitelezés, tágas, világos, levegős mosdók, mindenhol makulátlan tisztaság), és ott is minden „stimmelt”.

Bár a nyarat már felváltotta az ősz, (ami talán még sokkal szebb a Balatonnál), és a nyitva tartás egy kicsit rövidült, de mindenképpen érdemes a helyet útba ejteni, ha a közelben járunk.

A kávézónak saját honlapja is van (www.volgyhidkavezo.hu), ahol a sok praktikus információ között (télen a hely zárva tart) érdekes, informatív fotókat találunk az építkezés teljes, több éves, kihívásokkal teli folyamatáról is.  Ajánlott egy kicsit elmélyedni benne, nem mindennapi történet tanúi lehetünk.

Völgyhíd Kávézó Kőröshegy látvány

Summa summárum, egy ilyen kellemes környezetben, precízen elkészített olaszos kávéért érdemes letérni az M7-ről.

Forrás: Kavekostolo.hu