KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Catler CG-8030 kávéőrlő - első benyomások

Catler CG-8030 kávéőrlő nyúzópróbaMivel a Catler dual bojleres gépét a Fiorenzato F64-es őrlőmmel vallattam, hogy ne befolyásoljon semmi az első benyomások kialakításánál, így az őrlő kissé háttérbe szorult. Pótolva ezen hiányosságot beüzemeltem és elkezdtem használni a napi kávés rutin folyamán.

Első körben a dizájn kérdést lehetetlen elkerülni, ami szerintem nagyon jól sikerült és ugye szubjektív dolog, de nem volt olyan, akivel beszéltem, hogy ne tetszett volna az őrlő.

Catler CG-8030 kávéőrlő kávétartályTovábbi pozitívumok, hogy a Catler itt is odafigyelt a részletekre, márpedig tudjuk, hogy az ördög a részletekben lakozik. Annyi ötletes apróság könnyíti meg a felhasználó életét, hogy nem győztem rajta csodálkozni, hogy ezt mások miért nem alkalmazzák.

A szűrőtartó villából azonnal kétfélét kapunk, hogy annak függvényében tudjuk cserélni, hogy milyen szélességű kart használunk, és nem ám csavarozni kell, egyszerűen mágnesen „cuppan” a helyére. Teljesen stabilan rögzül.

A gép mellé kapunk egy kis edényt, amibe őrölhetünk kávét, mondjuk filterhez, vagy kotyogóhoz. Arról, hogy ne szóródjon mellé az őrlemény, a skálázott tartó tetején precízen kialakított nyílás gondoskodik, amit egy mozdulattal az őrlés után le is zárhatunk.

Ha netán mégis kiszóródott az őrleményünk sem kell kétségbe esni, mert a szintén mágneses elven rögzülő elemet egy mozdulattal kiemelhetjük és kiönthetjük belőle a kávét. A babtartály szinte légmentesen zárható, olyan klassz passzos a fedél, és nagyon ötletes a lezáró rendszere is amivel levételkor elzárja a tartályban lévő kávét, amely így nem tud kihullani.

Mindezek ugyan csak külsőségek, de olyan praktikus dolgok, hogy önkéntelenül mosolyra húzta a szám, hogy milyen ötletes.

Az őrlési beállítás hasonlóan felhasználó barát. Nagy, jól olvasható, kék háttérvilágítású kijelző segít eligazodni a megfelelő szemcseméret beállításához, amit végtelen egyszerűséggel a készülék oldalán található nagyméretű tekerőgombbal tudunk kiválasztani. A tartomány a filtertől az eszpresszóig terjed, és mindez fel is van tűntetve a kijelzőn.

Catler CG-8030 kávéőrlő kijelzőCatler CG-8030 kávéőrlő finomság állító

Maga az őrlő viszonylag csendesnek mondható, a programozott adagmennyiség is teljesen jó, elég pontos, nem rögösít, és a gyorsasága is teljesen megfelel az otthoni körülményekhez.

Szándékosan nem írtam az ízekről, mert ahhoz komolyabb összevetésre lesz szükség, de annyit már előrevetítve is elárulhatok, hogy nem hiszem, hogy bármi probléma lenne vele, mert az eddig elkészített kávék nagyon finomak voltak.

A két készülékkel történő játszadozás egy dologra már biztosan rávilágított, hogy a Catler egy dolgot elvitathatatlanul tud, hogy hogyan kell felhasználóbarát, könnyen, egyszerűen kezelhető gépeket készíteni. Folytatás hamarosan.