KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Dual bojlert mindenkinek!

Gaggia Classic és Quick Mill 0650Na jó, csak viccelek, és ez a mostani cikk inkább csak gondolatébresztő és vicces kategóriába sorolandó, úgy hogy kéretik eképpen kezelni.

Az ötlet még anno Parcitól származott, amikor megvettem a régóta vadászott „kis” Quick Mill 0650-es gépet, ami kávéfanatikus körökben nagy népszerűségnek örvend. Nem mennék bele itt mélyrehatóan, hogy miért, csak röviden felvázolom.

A kis gép thermoblokkos rendszerű és rendkívül gyorsan üzemkész. Nem mellesleg teljesen vállalható kávét készít, szabvány 58mm-es szűrőtartóval rendelkezik, potméterrel szabályozható a szivattyú teljesítménye és ezáltal a kívánt vízhozam is. Ez már önmagában is király dolog, és nagyon sokan bőven el is vannak vele.

Én a Gaggia Classicomat jobban szeretem, mivel az PID vezérlést kapott és minden földi jóval fel van szerelve, így a Quick Mill csak ott árválkodott magányosan. Egészen addig, amíg a Catler dual bojleres csúcsmodelljét ki nem próbáltam, és meg nem tapasztaltam ennek a hétköznapokban is nagyszerűen funkcionáló kényelmi előnyeit.

Így került a Quick Mill a Gaggia mellé és elkezdtem úgy használni, hogy a Gaggiával csak kávét készítettem, míg a Quick Mill csak a gőzt szolgáltatta, ha szükség volt rá. Ennek az előnye az is, hogy csak ténylegesen akkor kapcsoltam be, amikor gőzölni is szerettem volna.

Az ötlet fantasztikus jól bevált és imádom. Persze más gép is alkalmas rá, de olyan családban ahol sűrűn fogyasztanak tejes italokat, vagy vendégség esetén megfizethetetlen szolgálatot tehet „a többire meg ott van a Master Card”.

Az egészről készítettem egy kis videót is, ahol bővebben felvázolom a témát:


Elő a nem használt gépekkel! :)