KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávébár-hétvége a Kazinczy utcában

Kávébár Bazár 2017Február 18-19-én immár nyolcadik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén új helyszín, a Kazinczy utcai TESLA Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával negyven kiállító termékeit – kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat – kóstolhatnak meg. A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.

A kétnapos KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba.
Elsajátíthatják, hogyan kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, s rengeteg izgalmas terméket fedezhetnek fel. Az egykori Elektrotechnikai Múzeum első emeleti Loft termében ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, s előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt.
A baristák és bártenderek munkája legalább annyira kreativitást és kihívást jelenthet, mint a séfeké, s itthon is egyre népszerűbb a pult mögött alkotni. Nemcsak az éttermi konyhákban zajlik látványos fejlődés, nemzetközi színtéren is számon tartott bárjaink, kávézóink vannak, nem is beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar barista és bártender szakemberekről.

A kávé- és italszakma legjobbjai is jelen lesznek a KávéBár-hétvégén, ugyanis a két nap során öt országos bajnokság zajlik: a baristák a Coffee in Good Spirits és a Latte Art versenyeken mérkőznek meg, s a nyertesek júniusi, Budapesten zajló világbajnokságon képviselik hazánkat. A zsűri tagja lesz Michalis DIMITRAKOPOULOS, 2016-os Coffee in Good Spirits világbajnok.
A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság vasárnap délelőttől estig tart a földszinti Klubban, s a klasszikus és flair kategória győztesei Koppenhágában mutathatja meg tudásukat az őszi VB-n.
Ugyanezen a napon lesz a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője is, ahol a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adni felkészültségükről a versenyzőknek. A sommeliere-ek országos megmérettetésének fővédnöke idén is Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, s a 14:00-kor kezdődő nyilvános döntő előtt a szövetség által alapított Par Excellence- díjátadó zajlik a TESLA Budapest második emeleti Teátrum termében.

A versenyek mellett számos előadásnak is helyt ad a rendezvény szombaton, exkluzív kóstolókkal összekötve. A különleges termőterületekről származó kávék mellett csúcsminőségű teák, japán párlatok, tokaji különlegességek is a kóstolópohárba kerülnek az előadások alatt.

A két nap során a korlátlan kávékóstolás mellett borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, így bor- és pezsgőkóstolót, valamint pálinkák és párlatok kóstolását is tartalmazza a belépőjegy ára. A kortyolgatás mellé kísérőfalatokból sem lesz hiány, s a vendégeket számos kiállítói stand várja a nagyszabású italhétvégén a TESLA Budapest három emeletén.

Elővételes napijegy: 3000 Ft
Elővételes kétnapi jegy: 5500 Ft
Napijegy a helyszínen: 3500 Ft + 500 Ft borospohár letét


A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatban a www.kavebar.hu oldalon, és a rendezvény FB-eseményoldalán https://www.facebook.com/events/1014565888655552/
található bővebb információ.


PROGRAM
Február 18., szombat

KLUB // COFFEE LOUNGE
12:00-től Latte Art Bar
12:30 – 14:00 The Coffee Man film
14:00 – 15:00 Daráló Podcast élő adás - Antalóczy Görgy, Csordás Gergely
15:00 – 16:00 Alkímia a pohárban – házi készítésű szirupok, fűszerek, fúziók
– Kántor Enikő, 2013-as magyar barista bajnok
16:00 – 17:00 Michalis DIMITRAKOPOULOS, 2016-os Coffee in Good Spirits világbajnok

LOFT // KIÁLLÍTÓ- és VERSENYTÉR 11:00 -19:00 között
Latte Art országos bajnokság elődöntője
+ Kiállítótér

TEÁTRUM // ELŐADÓTEREM 13:00 - 18:00 között
13:00 Tea cupping, avagy terroir a csészében
Kóstolóval egybekötött előadás - Mihályi Zoltán/Dilmah
14:00 Alkoholhatás – ízek, illatok és az érzékelés mágiája
Kóstolóval egybekötött előadás – Csíki Sándor/Food&Wine
15:00 Gin klasszikusan és molekulárisan
Kóstolóval egybekötött előadás – Keresztes Ferenc/NANO Magic Bar
16:00 Japán italkultúra, avagy sake, choya, shochu, umeshu
Kóstolóval egybekötött előadás – Vörös Attila/Intercooperation Zrt, Kiss-Széchényi Antal párlatszakértő
17:00 Tokaji a koktélpohárban
Exkluzív kóstolóval egybekötött előadás és versenyfelhívás – Borsos Gergely/Buddha-Bar, Mészáros László/Disznókő Tokaj
+ Kiállítótér

Február 19., vasárnap
KLUB // 12:00 - 20:00 között
Magyar Koktél- és Flair Bajnokság
LOFT // 11:00 - 19:00 között
Latte Art országos bajnokság döntője
Coffee in Good Spirits országos bajnokság
+ Kiállítótér

TEÁTRUM // 14:00 - 19:00 között
Magyar Sommelier Bajnokság országos döntője
+ Kiállítótér

Kiállítók:
KÁVÉ
Awaken, Beyond Within, Caffé Galli, Café Miscela, Caffé Vergnano, Carraro Caffé, Casino Mocca, Coffee 42, Coffeine-KávéMűhely, Double Shot, Kávétársaság, Kultúrpresszó, La Marzocco, Lucky Cap Micro Roastery, Oriental Caffé, Perla Caffé, Pellini Caffé
BOR/PÁRLAT
Agárdi Pálinkafőzde, Barside, Bocor Pincészet, Bükkaljai Hegyközség, Csáter pincészet, DLB, Dúzsi Pincészet, Petrény Pincészet, Prókai László, Revolution WineZ, Stolichnaya vodkabár, Szivek pincészet, Törley Pincészet
GASZTRO
Alpro, Chococard, Dilmah Tea, Geri Intersol, Mayer Szörp, MONIN, Stelázsi, Teaevolution
VÍZ
BWT Hungária, THOREAU