
Persze a kávé is előkerül mind az olasz, mind az angliai helyszíneken...
De most ugorjunk vissza Budapestre, a Batthyány térre, mégpedig a gyönyörű csarnok épületbe, ahol az 1. emeleten találjuk a Steamhouse Coffee-t. Marci a tulajdonos pár éve már kacérkodott a gondolattal, hogy közgazdász és klasszikus zenész végzettsége mellé még valami egészen kézzel fogható szakmát is szerez, és mivel mindig vonzotta a kávé világa, ezért úgy döntött, hogy ebbe merül bele.
A „merülést” a Barista Hungary-nél kezdte, aztán folytatta a Mantrában, és addig-addig gyakorolt, amíg a hobbyból szerelem lett. Mi következik ebből? Az, hogy keresni kell egy helyet, ahol már ő a "gazda", ahol a nagyközönségnek is meg tudja mutatni magát.
Cél a budai oldal, ott is a Batthyány tér környéke. Hosszas nézelődés után lelt rá a hányatott sorsú, korábban is kávézóként működő egységre. A már jó ideje bérlő nélküli hely szemrevételezése rögtön egyértelművé tette a döntést, hiszen a kávézó hatalmas ablakain kitekintve a nemrég mesterien felújított Parlament épülete tárul elénk.
Ezzel a kilátással kezdeni kell valamit! Marci döntött, és rögtön kibérelte a helyet.
A kávé kiválasztását is gondos, alapos tervezés, keresgélés előzte meg. Fő szempont volt, hogy olyan kávét forgalmazzanak, amit hazánkban eddig senki, így esett a választás a lengyel Karma pörkölőre, akik Krakkóból küldik világos pörkölésű kávéikat.
Az eszpresszó alapú italok a La Marzocco Linea Classic gépen készülnek. Filter kávéban is otthonosan mozognak, akár jeges verzióban is.
A Kávékóstoló csapatának alkalma volt két termőterületről származó kávét is kóstolni. Természetesen presszót értékeltünk most is. A ruandai kávé közepes testtel rendelkezett, de cremája masszívan állt az ital tetején. Már az első kortyérzet is kellemes csokis ízvilágot tárt elénk. Édes és csokis. Szerethető, de a sziporkázó savakat hova tette a pörkölő? Viszont a brazil adta a savakat a közepesnél hajszállal vékonyabb testtel párosítva. Ízkarakterében a sötét csoki dominált. Mindkét kávénak hosszú és kellemes lecsengésű utóíze volt.

A hatalmas terek mind baráti társaságoknak, mind üzleti megbeszélésre ideális lehetőséget nyújtanak, wifi függőknek pedig a hely maga a paradicsom.
Kiváló kávé, finom falatok, szupergyors net és egy asztal az óriás ablakok mellett, ahonnan fantasztikus élmény volt januárban forró itallal a kézben szemlélni a befagyott Dunát, most pedig a kizöldült fákat a rakparton.
Nemcsak Marci, de a csapat többi tagja is fanatikus kávés. Olyannyira, hogy Marci és kollégája Attila fejükbe vették, hogy elindulnak az idei nemzeti bajnokságokon. Attila barista kategóriában, Marci pedig a Brewers Cup versenyen. És láss csodát, olyan sikeres volt a felkészülésük, hogy mindketten megszerezték az első helyet. (Ez a bravúr - mármint, hogy ugyanabban az évben 2 kategóriában is az első helyen végez egy adott kávézó 2 baristája - tudomásunk szerint eddig csak az Espresso Embassynek sikerült a tavalyi évben.)
Így Marci készülhet a Budapesten a World of Coffee keretében június 13-15 között megrendezésre kerülő világbajnoki döntőre, Attila pedig a novemberi szöuli megmérettetésre. Mindkettőjüknek jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk!
Szurkoljatok a fiúknak, és kóstoljatok náluk! (Egy jó tanács: Rendelés a pultnál! :)
Forrás: Kavekostolo.hu