KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Exkluzív termékbemutatókkal és neves baristákkal készült a BWT water+more a világ legnagyobb kávés eseményére

BWT World OF Coffee kiállítás, vízkezelésA világ kávéközpontja 2017. június 13. és 15. között Budapest volt ugyanis idén a magyar főváros adott otthont a rangos World of Coffee szakkiállításnak. A Hungexpon megrendezett eseményen a világ legismertebb pörkölőüzemei, kávé-technológiai vállalatai és szakértői vettek részt, illetve a szakkiállításon bonyolították le a World of Coffee Events (WCE) világversenyt is, ahol 5 kategóriában mérték össze kávékészítő tudásukat a baristák legjobbjai. A kávéipar legfontosabb eseményének szponzora és házigazdája a BWT water+more, így a vállalat jóvoltából minden résztvevő a legmagasabb minőségű vízből készíthette el forró italkülönlegességeit. Az érdeklődők a BWT water+more standjánál megtapasztalhatták a kezelt és kezeletlen vízből készített kávék közötti különbségeket, megismerkedhettek a vállalat legújabb termékinnovációival, a BWT baristáitól, többek közt Kis Zoltántól, a WCE törökkávé kategóriájának 2012-es bajnokától pedig megtudhatták az igazán aromás kávékészítés titkát.


A világ legjobban várt kávés rendezvénye


BWT World OF Coffee kiállítás, vízkezelés, víztisztításA Word of Coffee kétségtelenül a kávés szakma legfontosabb eseménye, ahol a világ legelismertebb kávépörkölő üzemei, kávégépgyártói, baristái és szakértői vesznek részt. A BWT water+more immár 7 éve a rendezvény szponzora, amit idén első alkalommal szerveztek meg Magyarországon. A BWT a kiállítás szponzoraként és házigazdájaként saját bemutatóval is készült a C5-ös standon, de a vállalat a World of Coffee Events (WCE) globális barista verseny szervezésében is részt vett.

A BWT water+more kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a kiállítás résztvevői a lehető legoptimálisabb vízminőséget használhassák a kávé elkészítéséhez, ezért kezelt vizet biztosít mindenki számára, sőt, a „The Village” szekcióban, ahol a világ minden részéről érkező kávépörkölő üzemek, kávétermesztők, kávézó üzemeltetők és kávégép gyártók képviselői állítanak ki, saját BWT víztöltő állomást is kiépített.


Bemutatkoztak a BWT legújabb technológiai megoldásai


BWT World OF Coffee kiállítás, vízkezelés aromákA BWT water+more standján az érdeklődők megismerhették a különböző alkalmazási területeknek megfelelő modern vízkezelési megoldásokat, amelyekkel a helyi vízminőséghez igazított módon járul hozzá a cég a kiváló minőségű kávéitalhoz. A BWT vízkezelő technológiáival jobb extració érthető el, így az hozzájárul ahhoz, hogy a kávébab több mint 800 aromaanyaga akadálytalanul felszabadulhasson. Ez utóbbi rendkívül fontos a kávépörkölő üzemek, a kávézókat és az éttermeket üzemeltetők, valamint a kávégépek gyártói és a gasztronómiai szaküzletek tulajdonosai számára. A BWT vízszűrők ugyanis hatékonyan óvják a gépeket a vízkövesedéstől és a korróziótól, így használatukkal a fenntartási költségek jelentősen csökkenthetők.


BWT bestmax


A helyszínen az érdeklődők megismerkedhettek a BWT bestmax szűrőrendszerrel, amely a vízkezeléssel kapcsolatos igények 90%-ára nyújt optimális megoldást.

A termékcsalád részei a BWT bestprotect és a BWT bestmax PREMIUM nevű speciális vízekezelők, amelyekkel még a gipszlerakódások is megakadályozhatók. A BWT bestmax PREMIUM alapja a forradalmi, szabadalmaztatott Mg2+ technológia, amely egyensúlyba hozza a vízben lévő ásványi anyagokat: az ízhordozó magnézium aránya magasabb lesz a kalciumhoz képest, így a kávé aromái még jobban kiteljesedhetnek. Az érzékszervi jellemzők erősödését a Zürichi Alkalmazott Tudományok Egyeteme (ZHAW) által elvégzett vizsgálat is igazolta.*


BWT World OF Coffee kiállítás, vízkezelés bestaqua coffeeBWT bestaqua COFFEE


A vendégek megtekinthették továbbá a BWT bestaqua COFFEE víztisztító készüléket is, amely lehetővé teszi a baristák számára nagymennyiségű víz kezelését. A teljesítménye ellenére is kompakt berendezés a fordított ozmózisos eljárás és az azt követő, magnéziummal történő dúsítás után bármilyen vezetékes ivóvízből optimális minőségű vizet állít elő a kávékészítéshez.

BWT besthead FLEX


BWT World OF Coffee kiállítás, vízkezelésA BWT mindemellett bemutatta új fejlesztését, a BWT besthead FLEX szűrőfejet is, amely a világon a legrugalmasabb csatlakoztatási megoldást kínálja a vengéglátóhelyek számára, lehetővé téve a szűrőberendezések szűk helyekre történő beszerelését.

A BestWaterToolkit applikáció


A BestWaterToolkit alkalmazás különösen hasznos azon kávészakértők és baristák számára, akik gyakran utaznak. A World of Coffee szakkiállításon a BWT water+more csapata segítségével megismerhetik az új alkalmazás lehetőségeit, amely fontos segítség annak meghatározásában, hogy a célországban milyen vízkezelési megoldás ajánlott.

Kávékülönlegességek egy bajnoktól


A BWT standján több elismert barista, köztük Kis Zoltán tartott bemutatót, aki 2012-ben a WCE cezve/ibrik kategória világbajnoka (török kávékészítés) volt. A látogatók megkóstolhatták a bajnok által készített kávékülönlegességeket, és megtapasztalhatták, hogyan befolyásolja a víz minősége a kávé ízét.