KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

TADAMM – Nem bűvész trükk, hanem új brand a kávépiacon!

Tadam tamper kávétömörítőA napokban alkalmunk volt megismerkedni Tóth Ádámmal, aki fiatalsága ellenére, komoly és sikeres vállalkozásba kezdett a kávétömörítők piacán!

Honnan jött az ötlet, hogy tamperekkel foglalkozz?
A szakmám CNC (számitógép vezérelt) gépek programozása, kezelése. Azonban volt egy időszak, mikor bartenderként dolgoztam. Ott találkoztam először a minőségi kávéval és a kávétömörítőkkel. A tamperek varázsa számomra abban rejlik, ahogy a különféle minőségi anyagok, úgymint a fém és fa egyesülnek. Emlékszem már akkor is azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne egyedivé tenni a piacon. Így jött az ötlet, hogy megalkossak egy exclusive, saját márkát.

Hogyan jellemeznéd a Tadamm termékeit? Mitől más, mint a jelenlegi kínálat a magyar piacon?
Végeztem egy kis piackutatást és kiderült, hogy a fa tamperekből, nagyrészben csak hosszú nyelű változatokat gyártanak, ami inkább csak a nagyobb kezű baristáknak kényelmes kivitelezés. A visszajelzések alapján nem ez volt az egyetlen zavaró tényező. A fa érdessége és a markolat felületének nem precíz megmunkálása is gondot okozott. Tehát adott volt a feladat: egy kisebb, kényelmesebb, simább nyélre volt szükség, ami a női és az átlagos férfi kezű baristáknak is megfelel. Ez tulajdonképpen azért fontos, mert a kisebb fa nyélnek köszönhetően a tamper súlypontja tökéletes lesz (úgymondva központos). Ennek köszönhetően a tömörítést, kisebb energia befektetéssel is el lehet végezni.

Tadam tamper kávétömörítő egyediTadam tamper kávétömörítő egyedi hosszú


Mindenképp arra törekedtem, hogy egy tartósabb terméket alkossak a tömeggyártott tamperekkel szemben. Ezért a szokásos, gyorsabban kopó talp helyett, egy sokkal keményebb, tartósabb, -természetesen élelmiszeriparban használható- rozsdamentes acélt választottam. Igaz, hogy nehezebb és költségesebb a megmunkálása, de sokkal hosszabb az élettartama is.

Tadam tamper kávétömörítő talp rozsdamentes


Szóval te készíted a fa nyeleket, valamint az acél talpakat is?

Így van.Fát előtte még nem esztergáltam. Igazi kihívás volt. Minden faanyag más megmunkálást, másfajta gondoskodást igényel. Szeretettel kell bánni velük, hogy az igazi „arcukat” mutassák.

Értem ezalatt azt, hogy különböző keménységűek, más a szálszerkezetük, ezáltal más csiszolást igényelnek, hogy tükörsima felületet adjanak. Addig csiszolom, amíg tökéletes nem lesz. Van, hogy 3-4 vagy akár 5 különböző módon kell. De a végeredmény mindent megér.

Tadam tamper kávétömörítő nyél


Jól tudom, hogy környezetbarát anyagokat használsz?
Igen. Ez is egy nagy feladat volt. Olyan felületkezelő anyagot találni, ami teljesen környezetbarát és mégis kiemeli a fa természetes szépségét. Sok fajtát próbáltam, de a legtöbb, ugyan minimálisan, de elszínezte a fát. Sok ideig tartott, amíg megtaláltam azt ami megfelel az elvárásaimnak, mint például,-hogy teljesen természetes legyen,- lebomló és környezetbarát is egyben. A lakkokkal ellentétben ennek az anyagnak nincs kipárolgása, így a bőrön keresztül, nem jut semmilyen káros anyag a szervezetbe. Ráadásul, az üzem széndioxid semleges is, tehát a kibocsátásukkal arányos mértékben támogatják új erdők telepítését.

A csomagolóanyag újrahasznosítható kartondobozból készül, a tampert egy pamut vászonzsák védi a karcolódástól, térkitöltőnek pedig, fagyapotot használok. Nem csak esztétikus, de környezetbarát is egyben.

Hol lehet megvásárolni a termékedet?
Egyelőre a www.tadamm.hu – n érhetőek el a termékek, de az elmúlt időszakban több potenciális partner is felkeresett, hogy szívesen forgalmazná a termékeim. Úgyhogy hamarosan több helyen is beszerezhető lesz.

Tervezel a jövőben termékbővítést?
Bizony, tervben van. A kutatásom során, fény derült egy újabb hiányosságra a szakma eszközeit tekintve. Bár, erről még sajnos most nem beszélhetek, de biztosan tudni fogtok az újításokról. Ígérem!