KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Go Caffé Dek - egy szuper koffeinmentes

Go Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt A GO márknév a Goriziana pörkölő tulajdona, 2011 óta gazdagítja a pörkölő kínálatát. A GO termékpalettába kerültek a többek között a Goriziana single origin kávéi, a biokávéjuk, Nespresso vagy Dolce Gusto kompatibilis kávékapszuláik, és a koffeinmentes kávéjuk is többek között. A minőségben nem lehet kétségünk, azt a Goriziana pörkölő ötven éves tapasztalata biztosítja. A GO márkát azoknak ajánljuk akik a tiszta arabica, vagy magas arabica tartalmú kávékat keresik, de még nem feltélenül nyitottak az újhullámos nagyon gyümölcsös ízekre. A GO Decaffeinato is jól illeszkedik ebbe a termékpalettába, koffeines kávékat meghazudtoló aromáival - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

Az Amigos kávé hivatalos forgalmazójától, a Kávégourmet Webáruház -tól kaptuk a lehetőséget a tesztelésre..

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Veronesi Arabica Edizione Rossa szemeskávé tesz csomagolásKávé típusa: Go Caffé Dek (Decaffeinato Espresso)

Pörkölés ideje: , Lejárat ideje: 2020.04.23 , Csomagolás: 500g-os szelepes csomagolás
Ár: 5580.-Ft/1kg, Forgalmazó adatai


Rocketeer:

Heti tesztkávénkat nem a reggeli ébresztőitalra vágyóknak pörkölték: ezúttal egy koffeinmentes mintával van dolgunk. A zacskó nyitásakor "olaszos" illatok és látvány fogad: csokis, kakós aromák, a háttérben egy kis mazsolássággal, sötétbe hajló pörkölés, fényes felületű kávébabokkal. Nem vagyok kimondottan rajongója az ilyen jellegű pörkölésnek, általában rossz szájízzel végződik a kóstolás. Azonban félelmem ezúttal alaptalan volt, a kávé nagyon jól teljesített, miután sikerült beállítani az őrlőt hozzá (meglehetősen finom őrlést igényel). Legjobban az alsó és közepes hőtartományban ízlett, azonban aki szereti a markánsabb (kesernyésebb) ízeket, megpróbálhatja magasabb hőfokon is. Amit ízek terén nyújt a kávé, szintén meglehetősen (dél)olaszos: az alap eléggé markáns étcsokoládé és kakaó, csipetnyi mandula, mogyoró egy kis karamellás édességgel, a korty vége pedig enyhén fanyar, jól ellenpontozza a tömény, csokoládés alapvonalat. Az íze hosszan a szánkban marad, de nem kellemetlenül. Az ital testessége és krémessége is jó. A crema sötétbarnás árnyalatú, mintázódik is, szépen tapad a csészére olajossága révén. Nem igényelt magas dózist a jó eredményhez: 17 g a duplához már bőven megfelel. Lefolyási idő tekintetében sem volt különösebben háklis: a standard, 25 mp abszolút jó eredményt hoz, de lefelé és felfelé is eltérhetünk néhány másodpercet. Tejben is kellemes az eredmény: cappuccinoban finom, csokis, tejkaramellás ízeket érezhetünk. Ajánlom a kávét mindenkinek, aki elsősorban az ízéért, nem a koffeintartalmáért fogyasztja, és szereti a klasszikus, olaszos vonalat.

Kávégép: Rocket Giotto Premium Plus (fejhőmérő) / Kávéőrlő: Fiorenzato F64
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 26

 

Zoknee:

A szezon következő tesztkávéja egy koffeinmentes kávé lett. Kibontás után szembetűnő volt az eddigiekhez képest, hogy a babok selymes fényűek, kissé olajosak voltak. Már első kóstolásra is az volt az érzésem, hogy ez egy nagyon jó kis olasz blend, ha nem tudnám, hogy koffeinmentes, maximum csak akkor jutna eszembe, ha elalszom utána. Az első próbák során is úgy viselkedett, mint egy jó féle olaszos blend, sok kávékrém, fűszeres, keserű csokis, mandulás ízek. És ekkor még nem is találtam meg a jó daráló beállítást. Rendkívül finomra kell darálni, igaz, ezt más koffein mentesnél is tapasztaltam. De ekkor, gyorsabb lefolyással, 20-25mp körül crema nélkül indul meg a kávé, majd utána felkrémesedik, és szépen mintázódó, elég vastag krémet kaptam. Ízében megjelent a fűszeres, csokis mandulás világ mellett az utolsó kortyoknál egy sós karamelles jelleg, ami utána sokáig megmaradt a szájban. Hőfokra az alsóbb régiót kedvelte 89-91°C között, egy hajszállal alacsonyabban, mint a legutóbb tesztelt kávénál. Az íze mellett a testessége is nagyon jó volt, élvezem az ilyen kávékat. Tejes italban, capuccinoban is nagyon jól teljesített. Összefoglalva, ilyen jó koffeinmentes kávéval még nem találkoztam. A rendes kávék között is megállná a helyét az íze alapján, semmi fura, bántó mellékízt nem tapasztaltam.

Kávégép: Gaggia Classic / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 4,5 / Íz, harmónia: 10 / Testesség: 5 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 29,5

 

Szabiakos:

Szezonunk utolsó kávéja egy olaszos stílusú koffeinmentes kávé. A zacskó egyenletes, sötét pörkölésű kávébabokat rejtett. Nálam joker állás körül, viszonylag gyors lefolyással (18-20mp) és elég alacsony hőfokon (85fok) kaptam a legjobb eredményt. Ettől hosszabbra engedve, és magasabb hőfokon kellemetlen, égett ízek kerülnek az előtérbe. A krém mennyisége, olajossága és minősége kiváló, testessége nagyon jó. Savassága amolyan olaszos, ahogyan az íze is. Pörköltmagvas, csokoládés dominancia mellet, kissé égett-grillázsos, karamellás. Egy kis cukor hozzáadásával rumos-csokoládés, "sportszeletes". Robuszta tartalma pont optimális, egyáltalán nem érezhető. Utóíze kellemes és hosszan kitart. Tejes italként is elég jó, bár én inkább eszpresszóként fogyasztottam. Ajánlanám mindazoknak, akik szeretik az olaszos jellegű kávékat és este is szívesen meginnának egy csészével.

Kávégép: Gaggia Baby Full Tuning / Kávéőrlő: SM97+ZM kés
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 26,5

 

Lorien:

Nagyjából egyenletes, sötét, már olajkiválásig pörkölt, ép szemekből álló minta. Őrlését a jokernél jóval finomabbra, szinte púder-szerűre kell venni, és a megszokott dózison is emelhetünk, a dupla szűrő legalább 19 grammot elnyelt. Hőmérsékletet tekintetében valamennyi teret is ad a kísérletezésre, de leginkább a normál tartományban, főleg annak alsó felében működött a legjobban. Lefolyása vékonyan meginduló, majd cseppekre szakadó, végül egyenletesen felvastagodik. Krémje bőséges, de a szerkezete nem a legjobb, a cukrot nem tartja, csak esését tompítja. A csésze falára ennek ellenére szépen felhúz. A pörkölés alapján délies ízvilágra kell számítanunk, így is van. Keserűcsokoládés, kakaóporos, karamellás-grillázsos alapok jellemzik, amit némi savas-bogyósgyümölcsösség ellentpontoz, miközben a hátterben nugátos, mogyorós, marcipános jegyek is felfedezhetők. Utóízében a kakaóporos kesernyésség megmarad. Kifejezetten jól áll neki a barnacukor, jól kihangsúlyozza a csokoládésságot. Tejben hozza a kötelezőt, de inkább csak kevesebb mennyiséggel, mint például egy macchiátó vagy cortádó.

Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4,5 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 24,5

 

Weinmaker:

A minta bontásakor egyenletes, sötét, selymes fényben csillogó kávébabok fogadtak. Az első egy-két próba nem volt az igazi, mert az átlagosnál jóval finomabb őrlést kívánt, és a hőfokkal is lejjebb kellett mennem, mire meglett a helyes irány. A lefolyás feketén indul, de szépen felkrémesedik. A krém mennyiségére és minőségére sem lehet panaszunk, mert állaga és olajossága nagyon jó, ráadásul szépen mintázódik is. A cukrot süppedősen nyeli el és kitart a fogyasztás végéig. Ízében a kakaós-étcsokoládés vonal dominál, pörköltmagvas, mandulás-marcipános, karamellás, grillázsos, rumos aromákkal kiegészülve. Mondhatni olyan dél-olaszos stílus. Testessége jó, utóíze kellemes és hosszan tart. Biztosra merem állítani, hogy aki kóstolja, még véletlen sem gondolná, hogy koffeinmentes kávéval van dolga. Nagyon jó kis blendet sikerült összerakni a Go Caffénak. Egyaránt ízlett eszpresszónak és kapucsínónak is elkészítve. Az olasz stílus kedvelőinek ajánlom, biztosan nem okoz csalódást.

Kávégép: Gaggia Classic PID / Kávéőrlő: Catler CG8030 / Víz: BWT Water&More Bestmax
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 26

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Rocketeer 4 8 4 10 26
Zoknee 4,5 10 5 10 29,5
Szabiakos 5 8,5 4 9 26,5
Lorien 4 7 4,5 9 24,5
Weinmaker 4 8 4 10 26

Go Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt kávébabokGo Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt kifolyásGo Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt csapolás
Go Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt krémGo Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt risztrettóGo Caffé Decaffeinato szemeskávé teszt kapucsínó

Összegzés:

Sötét, fényesen csillogó, egyenletes pörkölésű kávébabok jellemzik a kapott mintát, bontáskor kellemes kakaós illattal. A legjobb eredmény érdekében az átlagosnál jóval finomabb őrlést kíván. Célszerű ezt úgy belőni, hogy nagyjából a tankönyvi 25 másodperc környékére essen. Hőfok tekintetében a középső tartománytól lefelé ajánlatos próbálkozni. A lefolyás feketén indul meg, de szépen felkrémesedik. A krém mennyisége, minősége nagyon jó, szépen mintázódik, a cukrot süppedősen tompítja és kitart a fogyasztás végéig. Ízében a dél-olasz stílust hordozza, kakaós-étcsokoládés alapon, pörköltmagvas, grillázsos, karamelles, rumos, mandulás, marcipános, mogyorós ízjegyek teszik kerekké. Az összkép kifejezetten szerethető, melyben semmi sem utal arra, hogy valójában egy koffeinmentes kávéval van dolgunk. Testessége jó, utóíze kellemes és hosszan tart. Ajánljuk eszpresszónak, risztrettónak, de érdemes kipróbálni tejes ital alapjaként is, mert abban is nagyon finom. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti az olaszos stílust, és egy olyan kávéra vágyik amit akár vacsora után is leguríthat.

 

Jellemzők
Pörkölés: sötét pörkölésű
Összetétel: 70% arabika - 30% robuszta
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

A teszthez használt kávégépet a Pasco Kft. biztosította. A legfinomabb kávé elkészítéséhez a BWT vízszűrő megoldásait ajánljuk.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!