KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Marzocco szűrő - Expolygon Kft

marzocco kétszemélyes és egyszemélyes szűrőkSzilágyi Úrral az Expolygon Kft. Kávégép alkatrészek forgalmazójával beszélgettem Marzocco szűrő ügyben.

A kávéfanatikusok körében eléggé elterjedt dolog, hogy a gyári szűrőket amit a gépeikhez kaptak előszeretettel cserélik le Marzocco szűrőkre, amivel általában jobb kávét tudnak készíteni. Amíg az egycsészés szűrőkkel semmi gond nem szokott adódni, a kétcsészeknél előfordul, hogy nem megy fel minden esetben a nem Marzocco gépek főzőfejére.

Azt ugyanis ne feledjük el, hogy ezek a szűrők azokhoz a gépekhez készültek, attól függetlenül, hogy sokan alkalmazzák eredményesen Gaggia, Rancilio és egyéb kávéfőzőgépek esetében is.

Szilágyi Úr volt olyan kedves, hogy a Kávékorzó független kávémagazin olvasói részére lehetőséget biztosít, hogy továbbra is válogasson és méricskéljen a náluk található szűrök között. Ezek a mérések eddig is zajlottak, aki akart az mért. Most ott tartunk, hogy a mérések alapján raktáron csak "nem megfelelő" szűrők vannak. Mivel az Expolygon Kft nem a Marzocco gyártójától importál, és az utángyártott ORIGINAL szűrők nem cserélhetők, a probléma megoldását keresve, az Expolygon Kft készítet egy olyan sablont, mely segítségével a szűrők ellenőrizhetők és felbővíthetők lesznek a jövőben, kifejezetten a Kávékorzó  magazin és a Kávéológia olvasói részére.

Esetleg érdemes előtte odatelefonálni, és rákérdezni, hogy az adott méretben van-e jelenleg szűrő. Ezzel sok fölösleges kellemetlenségtől kímélheti meg magát mindenki. A vásárló által kiválasztott és lemért, illetve a hetekkel, hónapokkal ezelőtt elvitt szűrők cseréjére azonban nincs lehetőség, ami úgy gondolom, hogy teljes mértékben érthető is.

Továbbá amint sikerült megoldást találni, és elérhető lesz a felbővített méretű szűrő, úgy arról azonnal beszámolunk.