KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávézás a fenntarthatóság jegyében?

A fenntartható fejlődés, mint cél, nagyon jól hangzik. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Környezetbarát feltételeket, innovatív technológiai eljárásokat és persze világklasszis minőséget. S vajon létezik olyan cég, aki mindezt kávéfőző testbe töltve kínálja fel?

Évek óta a válasz: igen!

A Delonghi Nespresso a bizonyíték arra, hogy a fent említett fenntarthatóság a kávézás birodalmában is megvalósítható. Nemcsak egy álom, és főleg nem csupán egy jól hangzó ígéret. Annál sokkal-sokkal több. Tulajdonképpen maga a valóság. A helyzet az, hogy a márka nem ismer tréfát, sem a kávészemek összegyűjtésében, sem a gazdák kifizetésében, sem a gépek megalkotásában. Hogy mi a cél? Az olasz minőség rendelkezésre bocsájtása. Azért ez így nekifutásból nagyon nagy elvárásnak tűnik, már-már elérhetetlen kihívásnak. De a vállalat megugrotta. Nem most. Már évekkel ezelőtt! És azóta stabilan tartja ezt a szintet. Megingathatatlanul.

Na, de mit jelent ez a mindennapokban? Miben több egy ilyen készülék a többi versenytárs termékéhez képest? Mi az a plusz, amit kínál mondjuk egy fárasztó nap hajnalán?

Egyrészt az olasz élmény nem túlzás. Tényleg az a fajta minőség ölthet testet minden egyes cseppben, mint amit az olasz kávézókban csészékbe öntve szervíroznak. Ez pedig óriási előny, aminek minden kortya aranyat ér. Másrészt ott van a gyorsaság, mint vitathatatlan pozitívum. Főleg amikor reggel vagy éppen délután minden perc számít. Ehhez szorosan kapcsolódik a maximális kényelem. Egyetlen gombnyomás hatására már pöröghetnek is a fogaskerekek és főlhet a mennyei fekete. Nincsen felesleges várakozás és nincsenek időrabló egyéb körülmények.

Az időtállóság is a márka egyik jellegzetessége?

Igen. Ez az a kávéfőző, aminek a szolgálati ideje nem egy évre szól. Annál sokkal hosszabb távon élvezhetőek azok az előnyök, amik minden egyes kortyolás alkalmával méltathatóak. Tehát ebben az esetben a vásárlás sokkalta inkább egy, a jövőben sokszorosan megtérülő beruházás. Befektetés a hamisíthatatlan olasz minőségbe és befektetés az érzékeket zsongító feketébe.