A különlegességek persze nem csak minőségben és ízvilágban állnak az élen. A termelők is jól tudják hogy a kiváló tételekért jó árat kérhetnek és ez sokszor azt eredményezi, hogy a zsákok a gazdagabb országok felé veszik útjukat.
A Kapuczinerben azonban mindig azon vagyunk, hogy a nemzetközi kapcsolatrendszerünk és a 30 év alatt kialakult barátságok útján mégis hozni tudjunk Nektek ezekből a tételekből, és ezen a továbbiakban is keményen fogunk dolgozni. Most is újdonságot hoztunk Nektek, méghozzá egy csúcs kávét Bolíviából.
ÚJ ARABICA SPECIALTY KÁVÉ

Ez a tétel 90 órás anaerobic feldolgozással készült és 20 kg vákum csomagolásban érkezett. Igazi magaslati kávé, kitűnő ízvilággal. Nem véletlenül lett Bolívia legjobb kávéja, amely az aukción kimagasló áron kelt el. A kóstoló zsűri így jellemezte: "Nagyon egzotikus, konzisztens, nagyon tiszta kávé. Édessége: érett gyümölcs (mangó, ananász, dinnye, cseresznye, intenzív lédús csokoládé, intenzív tamarind sav, trópusi jegyek, fehérbor, vad vörös bogyók. Testessége: gyöngyházas test hosszú utóízzel. Aroma és illat: narancsvirág, jázmin és kávévirág, fehér tea, rózsatea.
250g - 3.950 Ft
Tovább a termékhez
ARABICA SPECIALTY KÁVÉ a friss szüretből

Ez a különleges új fajta (Sidra) a bourbon és a typica kereszteződéséből jött létre. Az elmúlt évben is találkozhattatok már ezzel a kávéval, de a korábbi Honey feldolgozás helyett ez a tétel most Anaerob feldolgozással készült és különleges ízvilágot képvisel, érdemes kipróbálni.
250g - 5.000 Ft
Tovább a termékhez
BLOG

Az első ismert termőterület Bolíviában a Hacienda Diez de Medina és a Santa Teresa de Peri farm volt, mindkettő Los Yungas régióban, mivel a kávé tökéletesen alkalmas volt ezen a területen történő termesztésre, bár csak személyes használatra termeltek. Az évek során, és a bolíviai növények diverzifikálása érdekében a nemzeti kormány különféle politikákat dolgozott ki, hogy ösztönözze a termelőket a kávébab termesztésére. Ezek az intézkedések azonban nem jártak a várt sikerrel, mivel a kávé akkoriban nem volt népszerű ital Bolíviában, így a kávé rossz üzlet volt a helyi termelők számára...
Tovább olvasom
JÚNIUSI AKCIÓK!

A legtöbb El Salvadori kávét vulkánokon termesztik, ahol a hamu és a kén összetett savasságot ad. A Finca Miramar a Csendes-óceán partjainál fújó óceáni szellőt (a „mar” jelentése óceán, a „mira” pedig a megjelenés) és a makadámia- és őszibarackfák árnyékát használja, amely lassítja az érést és növeli a természetes cukrokat.
250g - 3.200 Ft 3.950 Ft helyett
Tovább a termékhez

A tulajdonos Floresmiro Guaca ezt a természetes, anaerob módon feldolgozott kávét az El Meson farmon készítette, amely átlagosan 1600-1800 méter tengerszint feletti magasságban található. Farmja Acevedóban, Huila államban található. Ezt a kávét 70 órán át erjesztették, 21 napig napon szárították, végül mechanikusan 8 órán át 40 °C-on szárították. Az eredmény egy pezsgő kávé lime és grapefruit jegyekkel, piros ribizli utóízzel.
250g - 2.950 Ft 3.950 Ft helyett
Tovább a termékhez

Dél-nyugat Indiában, Manjarabad tartományban az első kávéültetvényt a 17. században létesítették. Ez az ország legnagyobb és legősibb kávétermő területe. A Harley Estate farmon már ötödik generációs kávétermelők dolgoznak, szakértelmük és tapasztalatuk így rendkívüli. Kiváló minőségű kávét termelnek, mely a gondos termesztési gyakorlat, az aprólékos kézi szedés, a különleges feldolgozás és kezelés eredménye.
250g - 2.400 Ft 2.950 Ft helyett
Tovább a termékhez