KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra júniusi akciói 2023

Egy vállalkozás egy picit az álmokról is szól. Mi a Kapuczinerben 30 éve arról álmodtunk, hogy elhozzuk a magyar vásárlók számára a világ legjobb kávéit. Nagyon merész álomnak tűnt. Hosszú, rögös út vezetett idáig amikor közeledve a 30. évfordulóhoz elmondhatjuk, hogy álmunk javarészt valóra vált. A kávés szakma 30 év alatt nagyon sokat változott és fejlődött. Az elmúlt években új fajták, új fermentációs eljárások, új minőségellenőrzési módszerek és műszerek jelentek meg, mi pedig igyekszünk ezekkel is lépést tartani.

A különlegességek persze nem csak minőségben és ízvilágban állnak az élen. A termelők is jól tudják hogy a kiváló tételekért jó árat kérhetnek és ez sokszor azt eredményezi, hogy a zsákok a gazdagabb országok felé veszik útjukat.
A Kapuczinerben azonban mindig azon vagyunk, hogy a nemzetközi kapcsolatrendszerünk és a 30 év alatt kialakult barátságok útján mégis hozni tudjunk Nektek ezekből a tételekből, és ezen a továbbiakban is keményen fogunk dolgozni. Most is újdonságot hoztunk Nektek, méghozzá egy csúcs kávét Bolíviából.

ÚJ ARABICA SPECIALTY KÁVÉ
Bolivia Juan Calani Red CatuaiBolívia - Juan Calani - Red Catuai
Ez a tétel 90 órás anaerobic feldolgozással készült és 20 kg vákum csomagolásban érkezett. Igazi magaslati kávé, kitűnő ízvilággal. Nem véletlenül lett Bolívia legjobb kávéja, amely az aukción kimagasló áron kelt el. A kóstoló zsűri így jellemezte: "Nagyon egzotikus, konzisztens, nagyon tiszta kávé. Édessége: érett gyümölcs (mangó, ananász, dinnye, cseresznye, intenzív lédús csokoládé, intenzív tamarind sav, trópusi jegyek, fehérbor, vad vörös bogyók. Testessége: gyöngyházas test hosszú utóízzel. Aroma és illat: narancsvirág, jázmin és kávévirág, fehér tea, rózsatea.

250g - 3.950 Ft
Tovább a termékhez

ARABICA SPECIALTY KÁVÉ a friss szüretből
kongoi kivu kave 018Kolumbia - Finca El Deviso - Sidra Anaerob
Ez a különleges új fajta (Sidra) a bourbon és a typica kereszteződéséből jött létre. Az elmúlt évben is találkozhattatok már ezzel a kávéval, de a korábbi Honey feldolgozás helyett ez a tétel most Anaerob feldolgozással készült és különleges ízvilágot képvisel, érdemes kipróbálni.

250g - 5.000 Ft
Tovább a termékhez

BLOG
bolivia kave blogBolívia és a kávé
Az első ismert termőterület Bolíviában a Hacienda Diez de Medina és a Santa Teresa de Peri farm volt, mindkettő Los Yungas régióban, mivel a kávé tökéletesen alkalmas volt ezen a területen történő termesztésre, bár csak személyes használatra termeltek. Az évek során, és a bolíviai növények diverzifikálása érdekében a nemzeti kormány különféle politikákat dolgozott ki, hogy ösztönözze a termelőket a kávébab termesztésére. Ezek az intézkedések azonban nem jártak a várt sikerrel, mivel a kávé akkoriban nem volt népszerű ital Bolíviában, így a kávé rossz üzlet volt a helyi termelők számára...

Tovább olvasom


JÚNIUSI AKCIÓK!
kolumbia tolima arabica kave 061El Salvador - Miramar farm nanolot
A legtöbb El Salvadori kávét vulkánokon termesztik, ahol a hamu és a kén összetett savasságot ad. A Finca Miramar a Csendes-óceán partjainál fújó óceáni szellőt (a „mar” jelentése óceán, a „mira” pedig a megjelenés) és a makadámia- és őszibarackfák árnyékát használja, amely lassítja az érést és növeli a természetes cukrokat.

250g - 3.200 Ft 3.950 Ft helyett
Tovább a termékhez

Kolumbia Finca El MesonKolumbia - Finca El Meson - Natural
A tulajdonos Floresmiro Guaca ezt a természetes, anaerob módon feldolgozott kávét az El Meson farmon készítette, amely átlagosan 1600-1800 méter tengerszint feletti magasságban található. Farmja Acevedóban, Huila államban található. Ezt a kávét 70 órán át erjesztették, 21 napig napon szárították, végül mechanikusan 8 órán át 40 °C-on szárították. Az eredmény egy pezsgő kávé lime és grapefruit jegyekkel, piros ribizli utóízzel.

250g - 2.950 Ft 3.950 Ft helyett
Tovább a termékhez

peru amarello organic arabica kave 014India Harley Estate - Arabica microlot
Dél-nyugat Indiában, Manjarabad tartományban az első kávéültetvényt a 17. században létesítették. Ez az ország legnagyobb és legősibb kávétermő területe. A Harley Estate farmon már ötödik generációs kávétermelők dolgoznak, szakértelmük és tapasztalatuk így rendkívüli. Kiváló minőségű kávét termelnek, mely a gondos termesztési gyakorlat, az aprólékos kézi szedés, a különleges feldolgozás és kezelés eredménye.

250g - 2.400 Ft 2.950 Ft helyett
Tovább a termékhez