KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kapucziner júliusi akciók 2023

A nyár a szabadságolások ideje. Valószínűleg mindenkinek mást jelent ez az időszak, a legtöbbünknek az utazást, hogy eltávolodjunk a megszokott környezettől és pihenjünk egy kicsit, de van akinek a szabadság a családdal való örömteli otthoni együttlétet jelenti, vagy pedig a rég várt hobbitevékenységek elvégzését. Bennünket kávékedvelőket viszont biztosan összeköt egy dolog, hogy ilyenkor egy kicsit több időnk marad a reggeli kávézásra. Mert tudjátok, minden jó nap egy jó kávéval kezdődik.

A kávéfarmok szorgos dolgozói, és mi is a Kapuczinerben igyekszünk nagyon sokat tenni azért, hogy jó napotok legyen. Nagyon hosszú út vezet ahhoz, hogy nyáron a szabadság idején nyugodt körülmények között kortyoljátok kedvenc kávéitokat. A kávé gyümölcsnél a virágzástól a szüretig 10-11 hónap telik el, utána következik a feldolgozás fáradságos munkája, ami minimum 3-4 hónap, majd a hajón, vagy repülőn történő szállítás. A Kapuczinerbe érkezés után pedig még sok szorgos munkaórába telik, mire a pörkölt kávékülönlegességek végül az asztalotokra érnek.

Mi a Kapuczinerben igyekszünk minden hónapban újdonsággal meglepni benneteket. A hónap újdonsága Belize-ből érkezett. Bátran javasoljuk megkóstolni ezt a különleges ízvilágú kávét.

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy ismét elérhetőek kapszulás kávéink, valamint újra elérhető a Mauritiusi nádcukor.

Indonézia RubyÚJ ARABICA SPECIALTY KÁVÉ
Belize - Bourbon arabica
Északnyugat Belize-ben az esőerdő szívében, mahagóni fák árnyékéban termesztik ezt a kiváló minőségű bourbon arabica kávét. Az itt található termékeny talaj és a szubtrópusi mérsékelt éghajlat ideális feltételeket biztosít a kávé termeléséhez. Maya leszármazottak szorgalmas precizitása biztosítja, hogy a kézzel szedett kávészemek közül csak az érettek kerülnek a kosárba. A belize-i kávé egyedülálló ízvilágát nehéz szavakkal leírni, annyit biztosan állíthatunk, hogy az íze gazdag és intenzív, mely magában hordozza az eső erdők illatát, egy kis trópusi gyümölccsel megspékelve. Facebook posztunkban ezért bátran állítottuk, hogy kincset találtunk. Kóstold meg Te is!
250g - 3.950 Ft
Tovább a termékhez

el salvador santa cristinaARABICA SPECIALTY KÁVÉ a friss szüretből
El Salvador - Santa Cristina
Július 7-én átvettük a közvetlenül az El Salvadori Santa Cristina kávé farmról érkezett 2023-as szüretelésű specialty minősítésű arabica kávét. Július 20-ig még tavalyi áron vásárolhatjátok meg. A Santa Cristina farmról származó különleges kávé aprólékos kiválasztási, osztályozási és minőség-ellenőrzési folyamatokon megy keresztül, garantálva a kiváló kávé élményt. Ideális termesztési körülmények: El Salvador földrajzi elhelyezkedése és változatos mikroklímája optimális feltételeket teremt a kávétermesztéshez. Az ország vulkanikus talaja, magas tengerszint feletti magassága, bőséges csapadékmennyisége
és állandó hőmérséklete mind hozzájárul a gazdag és ízes kávébab fejlődéséhez.
250g - 2.800 Ft
Tovább a termékhez

kapucziner porkolesBLOG
A frissen pörkölt Kapucziner kávék pihentetése
Új blogunkban saját tapasztalatunk alapján a frissen pörkölt Kapucziner kávék pihentetéséről írunk, hogy nektek is segítsünk abban, mennyi ideig érdemes várni és mikor lesz a kávétok a "csúcson".
Tovább olvasom


espesso italiano kave blend 013JÚLIUSI AKCIÓK!
Kapucziner - Espresso Italiano blend
A Kapucziner Espresso Italiano az észak-olasz kávézási kultúrára alapozva összetevőként külön pörkölve készül, különösen figyelve, hogy az összetevők pörkölési szintje igazodjon a kávé jellegzetességéhez. A nagyon magas 90% arabica arány mellett is az volt a célunk, hogy a blend megfelelő cremát adjon, ezért magas fehérje tartalmú magaslati arabica alapanyagot használtunk. Alacsonyabb hőfokon az erőteljes mokkásság az uralkodó ízjegy. Magasabbra emelve a hőfokot a vezető ízvonal étcsokoládés-kakaós, háttérben pici marcipánnal, mogyoróval, dióval, itt-ott felbukkanó gyümölcsösséggel. Utóíze csokoládés, mokkás jellegű.
Elsősorban espresso és ristretto készítéséhez ajánljuk, de tejes italok alapjaként is megállja a helyét.
250g - 1.990 Ft 2.450 Ft helyett
Tovább a termékhez

Kolumbia La SecretaJÚLIUSI AKCIÓK!
Kolumbia - Finca La Secreta - Washed
A Finca La Secretát a Cafelumbus 2019-ben vásárolta meg, mert különleges vonzerőt érzett Kolumbia ezen régiója iránt. Juan Carlos Mejia, ennek a farmnak a menedzsere, ott él családjával, és gondozza az oda ültetett 130 000 kávécserjét. A gazdaság 30 hektár, ebből 25 hektár kávéval beültetett, a többi 5 hektár természetvédelmi terület. A La Secreta annyira egyedi, gazdag és buja természettel rendelkezik, hogy együtt misztikussá és titokzatossá teszi az egészet. Ezért kapta a „La Secreta” nevet. Ez egy kiváló minőségű specialty arabica kávé. A csésze profilja könnyed, Mirabelle szilvás édességgel, elhúzódó lágy gyógynövényes jegyekkel és lédús papaya utóízzel.
250g - 2.400 Ft 3.000 Ft helyett
Tovább a termékhez

Brazil Sitio CorregoJÚLIUSI AKCIÓK!
Brazil - Sítio Córrego - Grande Natural
Kiváló minőségű Brazil specialty kávé a Sul de Minas régióból. Az Oliveira család az 1970-es évek óta termeli a kávét ebben a családi gazdaságban. A gazdaság tényleg családi vállalkozásként üzemel, alkalmazottak nélkül, csak a családtagok dolgoznak és garantálják a legjobb minőséget. Az így kapott kávészemek igazi különlegességek, a belőlük készült italt pedig fantasztikus jázmin és pirosszőlő jegyek jellemzik.
250g - 2.400 Ft 3.000 Ft helyett
Tovább a termékhez