KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A KÁVÉ NAPJA 2023 - Kávéval töltik meg az Akváriumot október 8-án

Csúcsminőségű kávék korlátlan kóstolása, pénzdíjas blend-bajnokság profiknak és hobbi-baristáknak, kávés okoseszközök, cascara kóla és kávés sörök, vagyis számos újdonság is várja a vendégeket egész nap a belváros egyik legnépszerűbb helyszínén.

Magyarországon tizenegyedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 8-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.

A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain. Csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. A szakma és a közönség számára is ünnep ez a program, hiszen olyan kávék kerülnek az őrlőkbe, sőt, vásárolhatók meg otthonra is, melyek a kereskedelmi forgalomban kevésbé fordulnak elő. Olyan kávék is érkeznek az eseményre, melyek a Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek, vagy csak limitált mennyiségben érhetőek el néhány újhullámos kávézó kínálatában.

Újdonságokból idén sem lesz hiány, a rendezvényen mutatkozik be például az eisbock típusú kondenzált tej, a Milbok, melyet top baristák közreműködésével fejlesztettek. A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávépiac fejlődése, a hazai és nemzetközi trendek, köztük az ízesített kávék innovációja, vagy a prémium instant kávék jövője. Megtudhatjuk, miért egyre népszerűbb a kávé, mint alapanyag, mellyel az alkoholgyártó cégek is szívesen dolgoznak.

Idén is lesz bajnokság, ezúttal a Kávé Napja kávé blendjének megalkotása a feladat. A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjazásban is részesülnek. A döntőbe jutók italait a közönség is megkóstolhatja az eredményhirdetés előtt.

A szervezők elmondása szerint a korlátlan kávékóstolás mellett lesznek extra ínyencségek is – szintén a belépő árában – mint például a cascara kóla, kávésörök, kávékoktélok, és növényi tejalternatívás termékek. A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

Az Akvárium tehát megtelik koffeinnel és kávéillattal október második vasárnapján, és a korlátlan kóstolások mellett a kávéínyencek számos újdonságot vihetnek haza a szemes kávéktól a kapszulás kiszerelésű verziókig. Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after party-val zárul a Kávé Napja az Akvárium Lokálban.

Az elővételes belépő ára 3000 Ft, a helyszínen korlátozott számban, 3600 forintos áron értékesítenek jegyeket.

A kávészakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén egész nap.
Facebook: https://www.facebook.com/events/289258233834651

Web: www.kavenapja.hu
Kiállítók: Alpro, Arch&Beans, BWT, Casino Mocca, Cracker Jack, Daisuke, Goosebumps.Coffee, Impresso Micro Roastery, Liquid Gold italkereskedés, Milbok, MONYÓ Brewery, One Eleven Roastery, Roastopus, Samurai Shoelace, Slayer, Sproud
A vizet biztosítja: BWT - vízélmény, Neked
Szakmai partner: Xorxios, Coffriends