KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kapucziner Kávémanufaktúra áprilisi akciói 2024

A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő Európában is egyedülálló kínálattal vár Győrben a Sarló közben vagy a webshopban. Tudjuk egyszerre ennyi kávét nem tudtok megkóstolni, mégis javasoljuk a teljes kínálat áttekintését, ami majdnem felér egy világ körüli utazással. Induljunk együtt! Áprilisi újdonságunk Kolumbiából, illetve Indonéziából érkezett.

Kolumbia Finca LaLuisa Lychee 250gÚJ SPECIALTY ARABICA KÁVÉ
Kolumbia Finca La Luisa Lychee Honey
A Finca La Luisa, Kolumbiában 1.600-1.800 méter magasban található. A gazdaság nagyon határozott és következetes profilokat hoz létre és folyamatosan bővíti az ízek kínálatát. A használt folyamataikat gyümölcsmézes eljárásnak nevezzük, ahol a hosszú fermentációs folyamat miatt nagyon összetett aromákat találtok majd a csészétekben, a grapefruit és licsi ízvilágával.

250g - 6.900 Ft
Tovább a termékhez

Indonez Gayo ATU LintangÚJ SPECIALTY ARABICA KÁVÉ
Indonéz Gayo ATU Lintang
Szumatra szigetének északi csücskében található az Atu Lintang körzet, amely 1.500-1.600 tengerszint feletti magasságban fekszik. Irham Janus a Jagong Mill tulajdonosa és üzemeltetője, lányával Inával a kiváló minőségű tételek előállítására összpontosít. Egyedülállóan egy szüreten belül 12 alkalommal csak az egyöntetű érett szemeket szüretelik. Ezért kávéjuknak nagyszerű az egyenletessége és tisztasága a környék többi kávéjához képest. A minta pörkölés tesztelése során többen is ebben a kávéban umami ízvilágot éreztek, amely blogunkban itt írunk bővebben.

250g - 3.490 Ft
Tovább a termékhez

umamiKAPUCZINER BLOG
Mi az az umami?
Egészen biztosan a négy alap íz fog eszedbe jutni, hogyha a különböző ízekről kérdeznek: sós, savanyú, keserű és édes.
Az elmúlt időben még egy íz csatlakozott a listához: az umami. Szeretnéd tudni bővebben, mit is takar ez a név?

Tovább a blogra

kapucziner elismeresKAPUCZINER ÖRÖMHÍREK
Nemzetközi elismerés
Április elején az angol LuxLife magazine a 2024-es Restaurant and Bar Awards keretében a legjobb magyar kézműves kávénak (Best Artisan Coffee) járó elismeréssel jutalmazta a Kapuczinert. Köszönjük! Kiemelt helyet kap majd a gyűjteményünkben.


el salvador diÁPRILISI AKCIÓ!
El Salvador, Divisadero (COE), Bourbon, Anaerobic Natural
A Divisadero a Mauricio Salaverria által vezetett projekt neve, amelynek fő célja, hogy az 5 különféle gazdaságainak kávéit összehozza és kísérletezzen számos folyamattal és különféle fajtákkal a minél jobb kávéélmény eléréséhez. Mauricio eddig 4-szer végzett a Top10-ben a Cup of Excellence megmérettetésében.

Mauricio innovatív kávéfolyamatokat alkalmaz, aprólékos és mindenekelőtt mindig mosolyog! Fantasztikus ízvilágú kávéja a pörkölés után komplex ízjegyekkel rendelkezik, amelyben megjelenik az étcsokoládé, zöld alma és a narancs, összességében édes, szirupos. Érdemes megkóstolni! ;)

250g - 3.000 Ft 4.000 Ft helyett
Tovább a termékhez

zimbabve penyaÁPRILISI AKCIÓ!
Zimbabwe Penya Crake
Zimbabwe keleti feléről, a Penya Crake Valley farmról származik ez a kitűnő afrikai arabica kávénk. A Crake völgyben 1100 és 1300 méter magasságban teremnek a kávécserjék, magas terebélyes fák árnyékában. A magaslati klíma, a lassú érés, a rendszeres csapadék kiváló minőségű, komplex ízvilágú kávébabokat eredményez. A fajtához illesztett pörköléssel igyekeztünk a mogyorós, áfonyás, gyümölcsös és mindemellett tejcsokoládés komplex ízvilágot még inkább kihangsúlyozni. Igazán hosszan tartó, kellemesen nyári hangulatot idéző gyümölcsös utóíze teszi sokak kedvencévé.

250g - 2.800 Ft 3.500 Ft helyett
Tovább a termékhez

kolumbiai szureti gyumolcskaveÁPRILISI AKCIÓ!
Kolumbiai szüreti gyümölcskávé
Ez a kávénk azért nagyon különleges, mert a frissen szüretelt kávé ízéből sokkal többet ad vissza, mint bármely más kávé. Ez minek köszönhető? A speciális csomagolásnak és szállításnak!

A legkorszerűbb módszer, hogy a vákuumosan csomagolt kávét közvetlenül a feldolgozás és szárítás befejezése után mélyfagyasztják. Így a kávészemek tökéletesen megőrzik zamatosságukat akár éveken keresztül is. Természetesen ilyen módszerrel csak a legjobb specialty minősítésű kávékat dolgozzák fel. Ez a kávé igazi gyümölcsbomba, édes narancs ízzel.

250g - 2.990 Ft 3.500 Ft helyett
Tovább a termékhez

uganda binyinyÁPRILISI AKCIÓ!
Uganda - Binyiny - Red Honey
Uganda keleti részén fekszik Binyinyi városa 1.900 méteres magasságban, amely a Mount Elgon nemzeti parkban található nagyjából 140 km-re a Viktória tótól. A nemzeti park 1.279 négyzetkilométeren terül el és átnyúlik egészen Kenyáig, nevét pedig az Elgon vulkánról kapta amely 4.321 méterre magasodik. A vulkáni talaj és a hely klímája a gazdag vegetáció és állatvilág részeként kitűnő termesztési helye a kávénak is, nem véletlen, hogy ezt a kiváló specialty tétel is rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik. Csodálatos csészeprofilja van zöld tea és egres jegyekkel, Elsősorban a filter kávé kedvelőinek ajánljuk.

250g - 3.400 Ft 4.000 Ft helyett
Tovább a termékhez