KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Különleges kávéreceptek

málnás kávé

Ha kell forró-jeges, ha kell almás-gyömbéres - kávéreceptek ínyenceknek. Sokan vagyunk, akik kávé nélkül el se tudnánk képzelni a reggelt, vagy akár az egész napot. Van, aki csak felhörpinti és megy is tovább, ám van, aki tisztelettel adózik ennek a serkentő fekete nedűnek és szívesen kipróbálna különleges recepteket. Alábbi összeállításunk nekik szól.

Forró-jeges málnás kávé

Hozzávalók:
• 110 ml Vivalto kávé (enyhén savas; dél-amerikai és kelet-afrikai arabica valamint brazil "dél-minas-i" kávé keveréke)
• 2-3 evőkanál tejhab
• 1 gombóc málna fagylalt
• 1 friss, apróra vágott mentalevél

Elkészítés:
Készítse el a tejhabot, adja hozzá a mentalevelet és tegye félre. Készítsen hosszú kávét egy pohárba. Fedje a kávét a mentaízű tejhabbal, és végül óvatosan adja hozzá a fagylaltot. Azonnal fogyasztható.


gesztenyés kávéGesztenyés kávé

Hozzávalók:
• 40 ml Volluto kávé (enyhén pörkölt brazil és kolumbiai arabica kávé keveréke)
• 1 teáskanál forró tej
• 2 evőkanál tejhab
• 3 teáskanál gesztenyepüré
• 1 teáskanál apró gesztenye darabka

Elkészítés:
Készítse el a tejhabot és tegye félre. Keverje össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntse egy eszpresszó csészébe és engedje a kávét a keverékbe. Keverje meg, majd fedje le a kávét tejhabbal és szórja meg gesztenyével.

almás-gyömbéres kávéAlmás-gyömbéres kávé

Hozzávalók:
• 110 ml hosszú kávé
• 1 filter alma és gyömbér gyógytea
• 2 teáskanál juharszirup
• 3 evőkanál tejhab
• Egy csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Helyezze a gyógyteát egy capuccino-s csészébe, és készítse el a kávét. Hagyja ázni az alma-gyömbér teát 4 percig, majd távolítsa el a filtert. Adja hozzá a juharszirupot, és tegye félre. Készítse el a tejhabot, és adja hozzá az őrölt fahéjat. A kávét fahéj ízesítésű tejhabbal borítsa be.

kólás kávéFűszeres-kólás kávé

Hozzávalók:
• 110 ml Decaffeinato Lungo kávé (latin-amerikai arabica valamint a karakterét erősítő robusta kávé keveréke)
• 2 egész csillag ánizs
• 1 rúd fahéj
• 3 kardamum mag
• 1 teáskanál cukorszirup
• 100 ml kóla
• 3-4 jégkocka

Elkészítés:

Készítse el a kávét egy nagy csészében. A kávéhoz adja hozzá az ánizst, a fahéjat és a kardamomot. 4 percig áztassa a fűszereket a kávéban, majd szedje ki őket. Adja hozzá a cukorszirupot, keverje össze, majd töltse a kávét shaker-be. Adjon hozzá 3-4 jégkockát, és rázza fel erőteljesen, hogy a keverék lehűljön. Öntse a hűtött kávét egy hideg pohárba és keverje össze a kólával. Kínálja hidegen szívószállal!

Forrás: Ma