KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Otthon kávézó - Kecskemét, Kossuth tér 4.

otthon kávézó tesztA kecskeméti belvárosának egyik jellegzetes, 1937-ben átadott szecessziós épületében –többek között–mozi és kávézó működik. Ez a város egyetlen megmaradt hagyományos filmszínháza, amely 1994 óta art-moziként működik. A földszinti kávézó gyakorlatilag a mozi előszobája, a mozilátogatók ide érkeznek, valamint a pénztár is itt található. A hely alapvetően hangulatos, bár néhol egy kicsit kopottasnak tűnik. A legnagyobb probléma a dohányzás, az elszívás nem tökéletesen megoldott, a szellőztetetés pedig télen hideggel együtt jár. Nyári időszakban kihelyezett tagozat működik, ha sikerült helyet kapni, kényelmes nádfotelekben terpeszkedve kortyolhatjuk a kirendelt italokat. A siető vendégek a pultnál lévő bárszékeken is helyet foglalhatnak, ez különösen indokolt már csak a szomszédban lévő helyi buszpályaudvar miatt is.

otthon kávézó kecskemétA felszolgálásról
A délutáni órákban érkeztünk, éppen nem volt nagy forgalom. Helyet foglaltunk egy asztalnál, de csak néhány perc múlva érkezett a személyzet egyik tagja. Kissé személytelen arckifejezéssel, de minden részletre kiterjedően felvette a rendelést, és szerencsére gyorsan elmúlt a kezdeti lassúság is, hamar megkaptunk mindent. A barista általában maga a felszolgáló is. A kávét minden esetben az összes kötelező tartozékával szolgálják fel, a csésze alatt saját márkás szalvéta, pohárka szódavíz és egy csokis keksz is jár hozzá. Kívánságra kiváló minőségű édesítőszert is hoznak.

otthon kávézó eszpresszó és kapucsínóA felszolgált kávéról

Az Otthon kávézó már jó ideje Eurocaf kávét használ. A főzet általában a daráló adagolójában lévő kávéból készül. A presszógép “beépített” tömörítőjéhez egy határozott mozdulattal hozzányomják a karban lévő kávét. Ez nem a kávékészítés művészetének csúcsa, de általában valamennyire mégis hatásos. Éppen ezért, leginkább valamilyen beállítási problémára gyanakszom: két látogatásom alkalmával is igen hosszú, kb. 40-45 ml közötti mennyiségű eszpresszót kaptam. Ennek köszönhetően kissé jellegtelen, szétesett ízvilágú a kávé, ennél sokkal finomabb Eurocaf-főzetet is ittam már, mégpedig itt is, igaz ennek már közel egy éve. A krém még éppen elfogadható, a kávéban ennél jóval nagyobb potenciál lakozik. A felszolgált kapucsínó ebben a formában értékelhetetlen. Igazából a közepesen magas, füles üvegpohár erre a célra szerencsétlen választás, de sajnos ez a kisebb probléma. A tejhab mellé ugyanis tejszínhab is került, annak semmi keresnivalója a kapucsínóban! Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, óriási hiba.

Árak
Az árak korrektek, egy eszpresszóért 210 Ft-ot, egy kapucsínóért pedig 290 Ft-ot kérnek.

Összegzés
A mozi, a központi fekvés, és az összességében jó hangulatú hely mind kiváló lehetőségek. Ez azonban nem elegendő, kicsit több odafigyeléssel és a gépek behangolásával sokkal jobb eszpresszót lehetne készíteni. Azt pedig csak remélni tudom, hogy a kapucsínó csupán egyszeri botlás volt. A cigarettafüst pedig már-már zavaró, ez is megoldásra váró probléma. A pontozásnál vajszívű voltam, ha lehetne, még fél pontokat szinte mindenhol le kéne vonni. Különben sem érzem úgy, hogy 25-ből 15 pontot érdemelne a hely, inkább csak 12-13-at. Viszont a részletekből ez jön ki. Egész pontokat levonni azonban igazságtalan lenne.

Otthon Kávézó
Kecskemét, Kossuth tér 4.
Nyitva tartás: hétfő-vasárnap 9-22h

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
4 2 4 2 3 15


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!