KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Dömötöri Cukrászda, Kávéház Sopron, Széchenyi tér

dömötöri cukrászda kávézó teszt„A Dömötöri Cukrászda & Kávéház 1992. október 4-én nyitotta ki ajtaját a soproni közönségnek. Az üzlet belső tervezésénél a századforduló hangulatának megidézésére, a hagyományos kávéházi elemek megteremtésére törekedtünk. A régi magas belső terű helyiséget egy födém behúzásával megosztottuk, ezáltal nem csak több férőhelyhez jutottunk, hanem hangulatos galériát sikerült kialakítanunk. A falborításra gazdagon felhasznált diófa melegséget, a stukkódíszek eleganciát sugároznak.”
dömötöri cukrászda kávézó táblaBelépéskor a belső tér két részre van osztva, a bal oldalon a cukrászda található, ahol a pultból választva lehet süteményeket elvitelre vásárolni, jobb oldalon pedig a kávéház, cukrászda van kialakítva. A földszinten a középső részen egy szerecsen látható, háta mögött a bárpult, körbe pedig asztalok, a galérián is van mód az italok, sütemények elfogyasztására. A belső tér hangulatos, igényesen hozza a századforduló hangulatát.
A kávés italok, sütemények mellett még üditő italok is kaphatóak, hazai és osztrák termékek is. (Almdudler üditő nagy örömömre)
A felszolgálásról : Délben érkeztünk a kávézóba, közepesen forgalmas pillanatban. A felszolgálás viszonylag gyorsan történt , a rendeléskor a kávénál a tej iránt érdeklődtek és kérésnek megfelelően szervírozták. (külön kis kancsóban) A rendelést gyorsan, tegezve vette fel a felszolgáló.


A felszolgált kávéról : Illy horeca 3 kg-os 100% arabica kávét tartanak, ebből készítik az italokat. Sajnos nem friss darálásból készül a kávé, az előre ledarált kávéból főzik, mely az adagolóban öregszik.
dömötöri cukrászda eszpresszóA csésze, kanál tiszta, csésze alatt nincsen szalvéta – cukor csak az asztalon található kristálycukor van. Felszolgáláskor nem volt kérdés a cukrot illetően. (barna, nádcukor, édesítő)
A kávé hőmérséklete megfelelő volt, krémje közepes az íze pedig szintén közepes – érződött az arabica savanyú íze.
Kisérő víz nem érkezett a kávé mellé, de ez csak azért mert a bevezetőben beharangozott Almdudler üditőt is kértem, a többi vendég rendelésekor egytől-egyig járt kisérő víz is.
Csoki, sütemény nem jár a kávé mellé.
Árak : Teljesen korrekt. Az elfogyasztott espresszó kávé 250 Forint volt.

Pontozás:

dömötöri cukrászda belső tér1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Blaze
3 3 5 3 4 18


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!