A felszolgálásról
A személyzet minden esetben mosolygósan, precízen és gyorsan, de nem tolakodóan tette a dolgát. A kávékról is megfelelő a tájékoztatás, ennek megfelelően már az első alkalommal kiderül, hogy a fő kávéjuk a Manuel Sublime. Többfajta itallapot is kapunk, külön szedve a kávés, csokoládés-desszertes, illetve egyéb italokat. A kávé alapú italok minden esetben az összes “kötelező” tartozékkal érkeznek: saját márkás Manuel cukor vagy édesítőszer, keksz, valamint pohárka szóda, szalvétát pedig az asztalokon kihelyezett tárolókból vételezhetünk. Ez nagyon jó így, ha véletlenül többre van szükség, nem kell külön szólni ezért.A felszolgált kávéról
Kezdjük mindjárt a nehezével. Sajnos az eszpresszó közel sem tökéletes. A Manuel csésze úgy tudom közel 80 ml-es, mivel felfelé szélesedik, ezért az átlagnál nehezebb pontosan megbecsülni a benne lévő ital mennyiségét. Szemmértékre kb. 35 ml eszpresszó érkezik minden esetben. A krém nem záródik teljesen, és könnyen eloszlik. Még akkor sem sikerült megfelelően krémesre készíteni az eszpresszót, amikor kifejezetten kértem, hogy olyan legyen, mint a Manueles itallap borítóján lévő képen, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ekkor valamivel tényleg jobbat készítettek az átlagnál. Mindazonáltal sajnos a cukrot ez a krém sem tartotta volna meg. A kávé ízvilága nem volt rossz, kellemesen karamelles jellegű, de összességében nem hozta a benne lévő lehetőségeket. Kipróbáltam néhány kapszulás kávét is, ezek finomak, de szokás szerint szinte krém nélkül, és kissé hosszúra készítve kapom őket. A kávét a daráló adagolójából készítik.A tejes kávéitalokra nem lehet panasz. Úgy láttam, hogy tejhabosító géppel dolgoznak, és jól ki is tudják használni ennek adottságait. Kaptunk egy zseniális macchiatone-t, ez nagyjából eszpresszós űrméretű üvegcsészében érkezik, a kávéoszlop magassága megegyezik a tejhab magasságával, tej nem is nagyon kerül bele. Már kinézetre is csábító, és megkóstolva sem csalódunk. A kapucsínó szintén elegáns kinézetű, és nagyon finom, megfelelő arányokkal. Ha előírásszerű krém lenne a kávén, még jobban mutatna.
Minden kávé alapú ital kérhető koffeinmentes változatban, ezért 100 forint felárat kell fizetnünk. Talán ez egy kissé sok, azonban kevés helyen biztosítják ezt a lehetőséget, ezért manapság inkább örülnünk kell ennek. Gondolom, a koffeinmentesből kevesebb fogy, ezért ezt frissen darálják.
Árak
Nem ez a legolcsóbb kávézó a városban, de belvárosi mértékkel az árak inkább barátságosak, egy eszpresszóért 290 Ft-ot, a kapszulás kávékért 340, egy kapucsínóért pedig 340 Ft-ot kérnek. A koffeinmentes felár 100 Ft.Összegzés
Sajnos az eszpresszó tekintetében nem lehetünk elégedettek. Az általános magyar betegség itt is megtapasztalható: hiába a kiváló technika és alapanyag, a remek hangulatú hely, mégsem aknázzák ki maximálisan a benne rejlő lehetőségeket. Pedig nem is nagyon kerülne pénzbe, valószínűleg csak be kellene hangolni a gépeket. Néhány szót váltottam a személyzettel is, s ez alapján úgy tűnt, hogy szakmailag is szeretnének tovább fejlődni, ezt szintén kár lenne kihasználatlanul hagyni. Az igyekvés jelei jól láthatóak a tejes kávéitalokon, már csak ezek kedvéért is érdemes betérni ide.Pontozás:
1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája
Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont
A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!
Értékelés:
Tesztelő
|
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
|
Íz harmónia
|
Ital hőmérséklete
|
Általános képzettség
|
Hely hangulata, személyzet
|
Összesen
|
Lorien
|
5 | 3 | 5 | 3,5 | 5 | 21,5 |
Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!
Cafe de Columbia
Kecskemét, Kéttemplom köz 14.
Nyitva tartás: hétfő-péntek 8-23h, szombat-vasárnap: 10-23h
Átalakítás miatt zárva! Nyitás 2009 május 1.