KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Teatrum kávézó - Kecskemét, Kéttemplom köz

teatrum kávézó kecskemét kávézótesztIsmét a kecskeméti sétálóutcából választottam a következő tesztalanyunk. A Kéttemplom köz városháza felőli végében nyílt meg a Teátrum Kávézó, meglehetősen szerteágazó profillal. A hagyományos kávéházi kínálaton túl akár meg is ebédelhetünk, finom teákat kóstolhatunk, süteményezhetünk, de még egy antikvárium és nyelviskola is működik itt. teatrum kávézó belsőtér - galériaMi most nem kalandozunk el, maradunk a kávénál. A kávézó kétszintes, a beltér kialakítása ízléses, kissé rusztikus hangulatot áraszt. A két szint hangulata teljesen eltérő, aki az utca forgalmát szeretné szemlélni, a világosabb lenti asztalokat válassza, ha pedig jobban el szeretnénk vonulni a külvilágtól, akkor inkább fenn, a meghittebb hangulatot árasztó galérián foglaljunk helyet.

A felszolgálásról

A személyzet munkájára nem lehet panasz, gyorsan felveszik a rendelést, majd hamar megkapjuk a megrendelt italokat. Carraro kávét tartanak, amely minden esetben az összes “kötelező” tartozékkal érkezik: keksz, egy pohár szóda, szalvéta. Fehér vagy barna cukrot pedig az asztalokon kihelyezett tartókból vehetünk.

A felszolgált kávéról

teatrum kávézó eszpresszó és kapucsínóAz eszpresszó sajnos itt sem tökéletes. Az első látogatásom alkalmával kb. 35-40 ml-nyi adagot kaptam, majd másodjára kb. 30-at. A krém mindkét esetben teljesen záródik, de sajnos nagyon vékony, szinte át lehet látni rajta, a cukrot még kis ideig sem tartja. A kávé ízvilága alapvetően kellemes, de sajnos nem eléggé testes, ez is a készítés körüli hiányosságra utal, ebben a kávéban ennél több rejlik. A kapucsínó kinézete nem kifejezetten barista remekmű, de az íze azért finom, harmónikus, megfelelő arányokkal. A felszolgált italok hőmérséklete rendben van.

Árak

Az árak barátságosak, belvárosi mértékkel különösen, egy eszpresszóért 220 Ft-ot, egy kapucsínóért pedig 320 Ft-ot kérnek.

Összegzés

Teatrum kávézó belső térKellemes hangulatú, feltörekvő hely, ahová nem csak egy kávéra vagy teára, hanem akár egy könnyebb ebédre is betérhetünk. Kávé és kapucsínó tekintetében a hazai átlag felett teljesítenek, de ez önmagában még nem ad okot a büszkeségre, lenne hová fejlődni. Most is el kell ismételnem a sokszor elpufogtatott frázisokat: nem elég a jó kávé és a kiváló felszerelés, többet kellene törődni a beállítások hangolásával, esetleg a személyzet alapokon túlmutató betanításával. Ez pedig elsősorban nem pénz kérdése.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
5 3,5 5 3 5 21,5


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!

Teátrum Kávézó és Teaház
Kecskemét, Kéttemplom köz 2.
Nyitva tartás: hétfő- szombat: 9-22h, vasárnap: 10-22h