KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávét bárhol, bármikor - kizárólag kávéfüggőknek

handpresso kézi pumpás eszpresszóElső pillantásra valamiféle autós kütyünek, önvédelmi fegyvernek vagy bizonyos szögből, esetleg még szexuális segédeszköznek is nézhetnénk a képen látható tárgyat. A franciák feladták a leckét...

Francia tervezők munkája a hordozható, pumpás kávéfőző. Az ötlet annyira magától értetődő, hogy csodálkozunk is rajta, mégis hogy nem találták már ki évtizedekkel ezelőtt. Viszont, ha már eddig vártunk rá, a megvalósításon azért még dolgozhattak volna.

A Handpresso segítségével bárhol, bármikor készíthetünk kávét, feltéve, ha van nálunk a masinába való, úgynevezett E.S.E. (Easy Serving Espresso) kávépasztilla és forró víz, arra ugyanis nem képes, hogy a hideg vizet felmelegítse. Viszont áram vagy elem nem kell hozzá, úgy kell használni, akár egy biciklipumpát, míg el nem éri a 16 bar-os nyomást, amivel aztán lefőzi a kávét. A gép a gyártó honlapjáról rendelve 99 euróba kerül, és kapható még hozzá termosz - a forró víznek -, kávéscsésze, szűrő és hordozódoboz is.

Viszonylag magas árával nem biztos nagyon elterjedt lesz, de már kapható Európában a „Handpresso Wild” termékcsomag, mely egy utazáshoz nélkülözhetetlen kellék az igazi kávéfanatikusoknak. A szett tartalmazza a készüléket, 4 db. törhetetlen csészét, 2 db. alátétet és egy 300ml thermo-flaskát, és E.S.E. pod rendszerrel kompatibilis.
Mindez egy tetszetős táskába csomagolva. (súlya mindössze 1,4 kg). A termék több díjat is nyert már Európa szerte. (Formland Autumn 2008,Table & Cadeau 2008 stb.)
 



Forrás: Borsa