KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Buscaglione Eurobar szemeskávé teszt

buscaglione eurobar szemeskávé tesztStefano Palombini családja 1939 óta vesz részt a kávé import és pörkölés üzletben Római székhelyűek, de a kávé szenvedélyt és kultúrát a világ számos országában (25 országban) terjesztik A 2006-os piaci változások hatására a Sistema Espresso Italiano megteremtette az új globális piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót. A Buscaglione Eurobar egy 80% arabikát és 20% robusztát tartalmazó keverék.

 

 

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Buscaglione kávé hivatalos forgalmazójától a Sistema Kft. -től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Kávé típusa: Buscaglione Eurobar

Ár: 7200 Ft/kg, Forgalmazó adatai
 buscaglione eurobar szemeskávé csomagolás

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága
íz harmónia (Az édes, a savas és a keseru egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Luigi/Faema Family őrlő és kávéfőző
4
7
4
4
19
Monyesz/ Solis SL90+Compak K6
3
4
2
4
13
Blaze/Gaggia Classic+Iberital Challenge
3
5
3
3
14
Jobog/Faema Familyr+Iberital őrlő
5
8
4
6
23
SiD/La Pavoni Europiccola+Quickmill 0650+ Gaggia ipari őrlő
5
7
4
3
19


Név Szöveges értékelés, konklúzió
Luigi

Lefolyása bő, végig krémes. A cukrot jól tartja, keverés után szépen zárul, a fogyasztást végig kíséri. A hőfokra egy kicsit érzékeny, nem szereti a túl meleg vizet. Ugyan nem ég meg, de az ízek emelkedettebb thermosztát álláson kevésbé jöttek elő belőle. Megfelelően hosszúságú hűtőcsapolás után gyümölcsösen nyit, majd emellett icipicit csípősen-fűszeres, enyhén diós aromával, étcsokis lecsengéssel ér véget a kortyolgatás. Érezhető robuszta tartalommal bír, mely helyesen készítve szinte észrevehetetlen. Teljesen átlagos, testes, kiegyensúlyozott keverék amely nem emelkedik ki nagyon ízekben. Több tejjel és kapucsínónak átlagos, a gyümölcsössége sajnos nem elég ahhoz, hogy a tej elsimító hatásán felül kerekedjen.

Monyesz

A szemek alapján ez egy viszonylag sok robusztát tartalmazó keverék. Érdekes, hogy a crema ezt a lefőzésekkor nem erősítette meg. A színe mogyoróbarna volt ugyan, de közepesnél nem vastagabb, és bár a cukrot megtartotta, de a keverésnél már igencsak elvékonyodott. Próbálgatva az alacsony hőmérsékleten főzést, inkább ártott, mert a crema erősen világosodott. Az ízek. Finomra darálva malátás, érdekesen fűszeres, kissé csípős ízzel, utóízben pedig komlós. Szóval nem kifejezetten kávés ízek jöttek elő. Aztán durvábbra darálva és inkább erősebben tömörítve a malátából inkább pirított cukorba, grillázsba hajlott, a csípősség eltűnt, és egy kis fűszeres íz maradt csak belőle, utóízre maradt egy kis keserűmandula beütés. De mindez egy elég gyenge testesség mellett, és valahogy nem volt meg a kávé középvonala. Vagyis ha ez egy robusztásabb keverék, akkor annak jellemzői nagyon eltompultak ennél a blendnél.
Kapucsínóként elveszik a tejben, nem tud érvényesülni. Nekem nem lett a kedvencem !

Blaze

A kávébab pörkölése egyenletesnek mondható, néhány világosabb szem található csak. Olaj nincsen a babok felületén, mindössze egy kis zsírosság.  Illatuk karamellás, daráláskor  malátás-mokkás illatot érezni. A kávé krémje mogyoróbarna színű, vastagsága ideálisnak mondható  – a cukrot tartja, kevergetés után záródik,  olajos lenyomatot hagy a csésze falán. A kávé egy malátás-fűszeres kombinációval nyit, mellette pedig érezhető egy kis marcipános íz is, némi grillázs lezárással. Utóíze mokkás, nagyon enyhén füstös ízt hagy a szájban. Tejes italoknak is használható, de én inkább eszpresszónak ajánlanám.  Látható/érezhető robuszta tartalma miatt reggeli  koffein bevitelre is használható.

Jobog

A kávé krémje rendkívül vastag, és kellően tartós középbarna, a csésze falát szépen megfesti. Sem keserűség, sem egyéb kellemetlen íz nem zavarja a fogyasztást. Olajossága rendes. Szereti a hűvösebb vizet. Így, a szokottnál kissé gyorsabb kifolyással készítve édes gyümölcs ízű, csak a testesség figyelmeztet, hogy nem játékos desszertkávéról van szó. Utóíze kellően hosszú, az étcsokoládé mellett egy idő után mokkás és gyümölcsös jegyek is felbukkannak benne. Átlagnál melegebb géppel, erősen sötét krémmel készítve épp csak megjelenik némi kesernyésség, nem zavaróan, tehát toleráns kávénak tekinthető. Azonban el tudom képzelni, hogy gyengébb hőstabilitású gépeket használóknál ilynekor már zavaró keserűség jelentkezik, tehát ne így készítsük el. Koffein tartalma meglehetős, reggeli ébresztő italnak kiváló, óvatosan a duplával. A számottevő robuszta tartalmú, testes, markáns ízű, nem művésziesen finomkodó -és olykor nagyot bicsakló- kávék kedvelőinek figyelmére érdemes. Meglehetősen hasonlít az előzőleg tesztelt Cagliari kávéhoz. A kávé íze a robusztás keverékek csokoládés alap ízét hozza. Számomra sokkal jobb, mint a Bristot, jobb mint az Il Moretto és kicsivel jobb mint a Cagliari vagy a Giuliano erősen robusztás keverékei, de nem jobb a jó szállítmányból származó MoKambo Argentonál. Hozzávetőleg hasonló kaliberű kávék, az egyéni ízlés dönthet ki melyiket részesíti előnyben. De az ár, eltérő frissesség, az éppen aktuális keverék minősége szerint is változhat a sorrend.

SiD

Íme egy mindenes eszpresszó keverék a Buscaglione-tól. Szép sűrűn, olajosan folyik le, krémje kellően vastag, színe sötét mogyoróbarna, a cukor süppedősen süllyed alá benne. A kávé íze étcsokoládés, mandulás tónusokkal és bogyós gyümölcsösséggel fűszerezve, pörkölt napraforgómagos, grillázsos utóízzel. Egy átlagos, korrekt eszpresszó keverék, mely nem okoz csalódást, de különösebb meglepetéseket sem tartogat. Én rövid, sűrű risztrettónak csapolva fogyasztottam legszívesebben.


buscaglione eurobar szemeskávé kávébabokbuscaglione eurobar szemeskávé csapolásbuscaglione eurobar szemeskávé csapolás pavoni
buscaglione eurobar szemeskávé eszpresszóbuscaglione eurobar szemeskávé krémbuscaglione eurobar szemeskávé kapucsínó és eszpresszó 

Összegzés: Szép, egyenletes pörkölésű, karamellás illatú kávébabok némi zsírossággal a felületükön. A krém erőteljes, bőséges, mogyoróbarna színű. A cukrot szép lassan süppedősen nyeli el, tökéletesen záródik, és végig kitart. Nem szereti a túl forró vizet, bár nem hajlamos a megégésre, inkább a kellemesebb ízvilág miatt érdemes egy hűtőcsapolást beiktatni az elkészítés előtt. Íze étcsokoládés, mokkás, mandulás-marcipános, jól kivehető gyümölcsös aromákkal és némi fűszeres érzettel a háttérben. Testes, kiegyensúlyozott keverék. Utóize kellően hosszú, mokkás, grillázsos, melybe egy kis füstösség vegyül. Korrekt, barátságos, kiegyensúlyozott keverék, meglepetések nélkül. Kapucsínónak is elkészíthető, de számítsunk rá, hogy a tej elsimító hatása kerekedik felül. Eszpresszónak vagy risztrettónak elkészítve a legfinomabb.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!