KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Sanghaj belekóstolhat a magyar kávéházi kultúrába

kávéházi kultúraAz egyhónapos rendezvényen Mihályi László mestercukrász kínálja édességeitBudapest Art Café néven magyar cukrászati bemutató, a magyar kávéházkultúrát ismertető egyhónapos program kezdődött csütörtökön este a sanghaji Hilton Hotelben - közölte Hajba Tamás főkonzul.

A város elegáns szállodájának első emeletén található kávézóban Mihályi László mestercukrász kínálja édességeit a közönségnek. Tortáiban, süteményeiben a klasszikus magyar cukrászati hagyományokat ötvözi kifinomult, modern egyéni stílusával - jegyezte meg Hajba Tamás.

A Sanghaji Magyar Főkonzulátus szervezte program a világszerte ismert, történelmi hagyományokkal büszkélkedő budapesti kávéházkultúrát igyekszik föleleveníteni és megismertetni az európai múlttal is rendelkező kínai nagyvárosban.

A cukrászati termékek mellett magyar borokat és pálinkát is kínálnak a vendégeknek. A rendezvény egy hónapja alatt a kávéház falait sanghaji újságírók, fotóriporterek Magyarországon készült fotográfiái díszítik. 

A magyar kávéház megnyitóján ott volt Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára, aki tárgyalásokat folytat a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar kulturális programjainak előkészítéséről - olvasható a főkonzulátus üzenetében.

Forrás: MTI