KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kávés versenyek tavasza 2010-ben

Kávés versenyek tavasza 2010-ben

Az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) magyar tagozatának vezetője – Sóti Róbert – tájékoztatása szerint a magyar chapter hivatalos döntést hozott a barista és kávés bajnokságok időpontjáról. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a versenyeket ezután itthon is a tavaszi időszakban tartják.
Hazánkban az utóbbi években megszokottá vált, hogy a Barista Bajnokság ősszel kerül megrendezésre, majd a győztes a rákövetkező évben képviseli hazánkat a világbajnokságon. Így pl. a 2008-as magyar bajnok 2009 áprilisában utazott ki a világversenyre, Atlantába. A külföldön elterjedt módszertan azonban az, hogy az adott év országos bajnokai mérik össze tudásukat a nemzetközi porondon. Ennek szellemében a következő Barista Bajnokságot a 2010-es Budapesti Tavaszi Fesztivál időpontjában szervezik meg.
A döntés értelmében a VI. Barista Bajnoksággal egy helyszínen és egy időben (de valószínűleg több napra szétosztva) bonyolítják a II. Latte Art Bajnokságot, a II. Kávékóstoló Bajnokságot (Cup Tasting) sőt az első Kávé és Párlat Bajnokságot. Ugyanitt megrendezik (talán még csak bemutató jelleggel) az Ibrikes kávékészítés versenyét is.
Az első helyezettek jogot szereznek az adott világbajnokságokon való részvételre. A pontos helyszínt és időpontot heteken belül nyilvánosságra hozzák és elindul a nevezési időszak.

A már (nagy magyar sikerrel!) lezárult 2009-es Barista VB-t követően, június 26- 28. között Köln-ben rendezik meg a Latte Art és Cup Tasting mellett a "Coffee in Good Spirit" (Kávé és Párlat) és a "Cezve-Ibrik" (Török-kávé készítő) világbajnokságot is.
Hazánkat Horváth Lajos (Latte Art) és Cseresnyés Márk (Cup Tasting) képviseli.
Sok sikert kívánunk a magyar versenyzőknek!

Forrás : kavehazak.hu