KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A világ legdrágább kávégépe

A világ legdrágább kávégépe

A Bellevue összes kávéautomatája a felső szegmensbe tartozik ár és minőség szempontjából egyaránt. A legdrágább nyolcmillió forintba kerül, és 165 féle italt engedhetünk belőle magunknak. Leginkább olyan cégeknek érdemes ilyet venni, ahol fontos a kávé minősége és sok fogy a feketéből.

A világ legtöbbet érő kávégépeinek jó része vendéglátóipari egységekben áll. Egy japán bár például büszke 20 ezer dolláros (négymillió forintos) egyedi italautomatájára. A San Fanciscóban lévő Blue Bottle bár azzal büszkélkedik, hogy az ő automatájuk ennél is többe került.

Ez a berendezés a Bellevue-ben lévő Concordia Coffee Systems gyártmánya. Automatáit maga a gyártó is büszkén a világ legdrágább kávéautomatáiként hirdeti, és nem túlzás ezt mondani a 10-40 ezer dollár (2-8 millió forint) közötti áron kapható gépekkel kapcsolatban.
Az önkiszolgáló kávégépek természetesen maguk őrlik a kávét, főzik le belőle a sokféle kávékészítményt. A feketékhez adagolt tejkészítmények, és speciális szirupok segítségével minden kávészerető megkapja a kedvencét. Az önkiszolgáló kávégépek természetesen maguk őrlik a kávét, főzik le belőle a sokféle kávékészítményt. A feketékhez adagolt tejkészítmények, és speciális szirupok segítségével minden kávészerető megkapja a kedvencét.

A különböző presszótermékek mellett tejes teakészítményeket is kínálnak az automaták, összesen 165 különböző ital nyerhető belőlük. Például a képen látható Concordia 2500E-ből, amelynek pofonegyszerű önkiszolgáló rendszerét bárki képes használni.

Az elképzelés az volt, hogy barista képességű gépet alkossanak. Nem porokból kell habot gyártani, és az a jó, ha igazi csokoládé kerül abba az italba, amibe a recept szerint az való - állítja David Isett, a Concordia Coffee Systems igazgatója. Aki szerint a legfájóbb kritika az, hogy jó a kávéjuk - ahhoz képest, hogy egy gépből jön.

Egyébként a cégvezető szerint az újabb kávégépeket az ATM-ekhez hasonlíthatjuk. És nemcsak azért, mert a fizetéshez kártyát is elfogad a gép, a többféle választható megjelenés, a biztonság, és a szolgáltatások széles köre is ezt a párhuzamot erősíti.

Az üzembe helyezéshez nem kell semmi más, csak áram és víz. Az igen drága masinák elsősorban cégeknél teljesítik az igényeket, de nyilván magáncélra is megvásárolhatók és használhatók.

Forrás : Deluxe Magazin