KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Forgó kávézó lenne a margitszigeti víztorony tetején

Forgó kávézó lenne a margitszigeti víztorony tetején

A margitszigeti víztorony tetjén körbe forgó kávézót, éttermet és kilátót alakítana ki új üzemeltetője, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. - számolt be a Blikk. A víztorony köré üvegfalú fedett várót építenének, ahol a Margitszigeti Szabadtéri Nagyszínpad közönsége eső esetén várakozhatna. A látványterveket a Zoboki építésziroda készítette el.
A beruházás összesen 4-5 milliárd forintba kerülne, melyből Európában egyedülálló kulturális és szabadidőközpontot hoznánk létre – ismertette a terveket a lapnak Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója. A megvalósításra azután nyílt lehetőség, hogy a Fővárosi Közgyűlés a színház területén álló víztorony kulturális hasznosítását a színházra bízta.

Az igazgató elmondta, hogy a műemlék épület jelenleg nagyon rossz állapotban van, s már nem biztonságos felmenni a kilátóba. A víztornyot a Margitsziget parkjainak öntözésére építették 1911-ben Zielinski Szilárd tervei alapján. A torony a II. világháborúban katonai objektum volt, a toronycsúcs ablakait akkor befalazták. Mivel az 50-es években új kutakat épített a vízművek, így a torony feleslegessé vált. Most a színház vagy uniós támogatásra pályázik, vagy befektetőt keres a beruházáshoz.

Forrás : ingatlanmagazin.com