KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A jeges kávé árthat az egészségnek

A jeges kávé árthat az egészségnek

Szereti a jeges kávét? Jobban teszi, ha utána kihagyja a vacsorát, vagy egyből az edzőterembe megy, egy nemrég végzett felmérés szerint ugyanis egyes jegeskávék több kalóriát tartalmaznak, mint egy kétfogásos vacsora.
A Rákkutatási Világalap (WCRF) felmérése szerint a leginkább energiadús jegeskávéval akár 560 kalóriát is magunkhoz vehetünk, ez pedig megfelel egy meleg étkezés energiamennyiségének.

Az egészségügyi szakértők szerint egy nő napi szükséges energiaigénye 2000 kalória, míg egy férfié 2500. Fogyókúrázók esetében a kívánt napi energiamennyiség 500 és 1000 kalória között mozog.

"A tény, hogy ilyen magas energiatartalmú italokat lehet kapni ma a különböző étterem és gyorsétteremláncoknál, rendkívül elkeserítő" - nyilatkozta Dr. Rachel Thompson, a WCRF tudományos program menedzsere.

A WCRF adatai szerint évi 19000 daganatos megbetegedést lehetne megelőzni a lakosság túlsúlyának csökkentésével, egyre több bizonyíték van ugyanis arra, hogy a magas testzsír-arány összefüggésben van egyes ráktípusok kialakulásával.

"A jeges kávéval önmagában semmi baj nincs, a legtöbb helyen azonban már alapból édesítik, valamint különböző szirupokkal és tejszínnel ízesítik a kávét, aki jelentősen megdobja a kalóriaszámot."

Forrás : Betegszoba