KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Havanna Kávézó- és Teaház, Kecskemét, Széchenyi tér, Piramis udvar

havanna kávézó kecskemét belsőA Havanna Kávézó- és Teaház Kecskemét egyik legforgalmasabb pontján, a Széchenyi tér melletti Piramis udvarban, az egykori Semiramis kávézó helyén nyílt meg ez év tavaszán. Bőséges kávé- és teaválasztékból válogathat a betérő vásárló, a POD-os kávékból helyben is lehet kóstolni, a presszógépben pedig folyamatosan változik a kínálat, bár legtöbbször valamelyik Lucaffé keverékből készül a kávé. A kis alapterület miatt a téli időszakban csak néhány asztalnál foglalhatunk helyet, de amint engedi az időjárás, kitelepülnek a hangulatos udvarra.

A felszolgálásról

A rendelés felvétele és felszolgálás minden esetben gyors és pontos, csupán legutóbb maradt le az édesítőszer, de hamar pótolták a hiányosságot. A kávé, kapucsínó mindig teljes szettben érkezik.

A felszolgált kávéról

A kávéval egyetlen alkalommal sem voltam elégedett. A Lucaffé teljes választékát jól ismerem, az itt készített kávé minden esetben jelentősen az elvárható színvonal alatt marad. Hamar lefolyik, híg, amelyet jól jelez az épp csak jelképesen jelen lévő créma. A Lucaffé kávéra jellemző intenzív csokoládés ízvilág is épp csak halványan sejlik fel, annyira vékony. A legutóbbi, Bazzara Barista Blend (50% robusta arányú, a képen is ez szerepel) keverékből készített eszpresszó pedig kifejezetten kellemetlen ízűre sikerült, krém egyáltalán nem volt rajta, néhány apró korty után feladtam, inkább otthagytam. A belőle készített kapucsínóban is érezni lehetett a kellemetlen ízeket. A kapucsínó arányai máskülönben helyén voltak, remek tejhabbal készült, még ha nem is volt barista műalkotás.

havanna kávézó kecskemét eszpresszóhavanna kávézó kecskemét kapucsínó

Árak

havanna kávézó kecskemét kiülőAz árak mértéktartóak, az eszpresszó, 270-320 Ft, a kapucsínó pedig 320 forint. Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy a szemes kávék árazása erősen eltúlzott, a Lucaffé esetében erőteljesen. Ha a Lucaffe webshopból rendelünk, már fél kg esetén is jobban járunk, még ha az expressz 1 napos kézbesítést kérjük is, de gyanítom, egy németországi vásárlás és postázás is olcsóbbra jön ki.

Összegzés

Sajnos ismét az régi lemezt kell feltennem. Nem elegendő egy hangulatos kávézóhoz a jó felszerelés és a jó alapanyag, jóval több odafigyelés és szakértelem kellene, a felszolgált eszpresszó minősége az elvárható minimumot sem üti meg.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
4,5 2 4 2,5 4 17


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!

Havanna Kávézó
Kecskemét, Piramis udvar
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 09-19h, szombat 9-14h