KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Mobillal is lehet fizetni a kávézókban

Mobillal is lehet fizetni a kávézókban

A mobilos fizetés lehetőségével próbálja becsábítani az iPhone tulajdonosokat a kávézóiba a Starbucks.

Amerika több városában is fizethetnek a telefonjukkal az iPhone tulajdonosok a Starbucks kávézókban, ha letöltik a kávézólánc Card nevű mobil alkalmazását. A mobilos fizetést lehetővé tevő Card mellett egy másik, myStarbucks nevű alkalmazást is kiadott az amerikai kávézólánc, amely a legközelebbi kávézó megtalálásában, és a kávékülönlegességek kalória tartalmának a megismerésében segíti az iPhone-osokat.
A Starbucks most először készített mobiltelefon alkalmazást, bár korábban az Apple segítségével lehetővé tette az iPhone tulajdonosoknak, hogy könnyen megvásárolhassák az iTunes internetes boltban azokat a dalokat, amiket játszanak a kávézóiban. Ha az alkalmazások sikert aratnak, a mobilos fizetést lehetővé tevő rendszert az Amerikán kívüli kávézóiban is használni fogja a Starbucks.
A gazdasági válság miatt amerikai kávézólánc vendégeinek a száma jelentősen visszaesett az elmúlt hónapok során, és hatszáz kávézójának a bezárására és tizenkétezer ember elbocsátására kényszerült a Starbucks. A cég most az Apple alkalmazások mellett a hűségkártya tulajdonosok számára biztosított ingyenes WiFi kapcsolattal próbálja meg növelni a vendégeinek a számát

Forrás : mobilport