KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Café Noire Nyíregyháza, Kossuth tér 1.

café noire nyíregyháza risztrettóNyíregyházán töltöttünk egy kis időt, és kávézásra alkalmas helyet kerestünk. Kimentünk a sétálóra, körbejártuk. Több helyen is lehetett volna kávézni, de szinte sehol nem volt kint a felszolgált kávé márkalogója!

cafe noire nyiregyhaza eszpresszóVégül a Café Noire-t választottuk a főtérnél. Caffé Perté-ből főztek.
A hely... eléggé nem is tudom. Szakadt, rongyos itallap... Kiülős, két hely egymás mellett (egyik a Noire, másik a mellette lévő vendéglátóhely terasza), eltérő zene szól a két nyitott ajtóból az összeépült kiülős helynek... hangkavalkád. A mi helyünkhöz tartozó zene ment a Noire hangulathoz, valahogy nem tudom... összeállt, és egészet alkotott minden, pedig nem úgy tűnt semmi.

Kértünk egy eszpresszót és egy risztrettót. Majd szervíroztak. A ristretto lehet kicsit túl rövid is lett, az eszpresszó lehet kicsit hosszabb, mindkettőn crema érdemben, kevés nagyobb buborral a szélén, de bőven vállalható volt. A kávészem nekem nem ízlett, kemény szilánkosra törő kávé, érdekes ízű csokiban. De összességében ha arra járnék, visszaülnék egy kávéra, leülve, zenét hallgatva lenni. Amolyan noire-osan korrekt volt minden.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
MrB
4 4 4 3 4 19


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!

Café Noire
Nyíregyháza, Kossuth tér 1.