KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Sopron és környéke kávés szemmel

soproni látképSopronban eltöltött hosszú hétvégénk első állomása kávé szempontjából, mivel egy kis ausztriai kiruccanással indult, a mosonmagyaróvári Marche gyorsétterem volt az autópálya mellett! (már többször jártam itt).
Benzinkúttal egybeépített étkezdéhez mérten és főleg az utána meglátogatott kávézókhoz képest, kifejezetten elfogadható kategóriájú kávét fogyaszthattunk el! Dallmayr-t főznek, de azt korrekt módon, adagonként, frissen darálnak a nagy forgalom ellenére, tamperelés is megtörténik, sőt, egyszer az is előfordult, hogy a kislány mintát próbált önteni a kapuccsinóba! Az előttem sorban állók mindegyike meg lett ajándékozva egy kis nonfiguratív tejhab formával! Ezt mindenképp dícséretesnek tartom, pláne, hogy egy mosoly is járt a készített ital mellé.
A szendvicsek, amik helyben sütött péksüteményből készülnek, önmagukért beszélnek!

sopron fagus hotel bárKövetkező kávénk már szállásunkon, a Hotel Fagus bárjában került elfogyasztásra! Csodák csodája, itt is Dallmayr kávé, ezúttal IO. A hely csodálatos, a felszolgáló kedves, a kávé viszont nem állt a helyzet magaslatán! Miután elkészítette, még elbíbelődött a számlával is, amit a kávéval együtt szolgált fel, de ezalatt az ital kissé kihűlt és cremája is a múlt ködébe veszett, ha egyáltalán volt valaha! Az eszpresszó itt 350ft-ba került, víz járt mellé, kis süti is, gyakorlatilag a kávén kívül minden rendben volt!
Többször itt nem fogyasztottunk, irány a belváros.

sopron generális kávéházTemplomok közt bolyongva, hanulatos kis utcákon át jutottunk el a város főterére, ahol rögtön szemünkbe ötlött a Generális nevű kávézó. Betérve vegyes érzéseim támadtak, sajnos nem engedtem azon részének, ami azt tanácsolta: ki innen! Kicsit szocreál, füstös, "presszós" hangulatú hely volt de jó meleg! Leültünk! Mindenhol Arabesca felirat, ugyan nem ismertem ezt a márkát, de kértünk két eszpresszót! Az egyik csésze majdnem, a másik teljesen tele érkezett az értékelésre alkalmatlan italból, nulla cremával! Sajnos a csalódás teljesen rányomta bélyegét további hangulatunkra, döbbenten sétáltunk ki és tovább....Eszpresszó ára 300ft volt.
Az szálloda ünnepi vacsorája aztán helyrehozta a kedvünket, parádés menüsort ettünk végig, az asztalok közt pedig Charlie sétált és énekelte régi, jól ismert számait!
dömötöri kávéház és cukrászda sopronMásnap újra nekivágtunk! Nem adjuk fel, találjunk egy értékelhető kávéházat ebben csodálatos kis városban. Mivel emlékeztem, hogy volt már itt a Korzón teszt soproni kávézóról, egyből ráismertem a helyre: Dömötöri cukrászda!

dömötöri kávéház illySzerencsénk, hogy bementünk, mert emiatt fejeztük be hétvégénket a szó szoros értelmében jó /kávés/ szájízzel!
Piros Illy-t főznek és azt gyakorlatilag tökéletesen! A kávéhoz jár egy pohár ásványvíz, sütikhez szintén, a crema gyönyörű mogyoróbarna, márványos, enyhén tigrises mintával, hőmérséklet, mennyiség is rendben! Egyedüli negatívum, hogy csak szórós fehér kristálycukor van az asztalon ill. a külön kért tejhab egy pindurka csodálkozást váltott ki, hogy miért nem kapuccsinó, hanem eszpresszó, külön habosított tejjel! A tejhab állaga sem volt az a folyékony és egyben krémes mikrohab, amit otthon tudok gyártani... De ez a kis hiányosság gyakorlatilag nulla az előtte tapasztalt kávézókhoz képest!

Összességében elmondható, végülis találni jó kávézót, de nem kis szerencse kell hozzá! Rövid értékelés a Dömötöri cukrászdáról, mivel már volt róla teszt Blaze jóvoltából:

Pontozás:

dömötöri cukrászda belső tér1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Paljoc
4 4 5 4 5 22


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!