KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bambusz Café, Pólus Center

bambusz café portálVéletlenül tértem be ebbe a kis kávézóba, mely Budapesten, a Pólus Centerben található a mozi pénztárával sréhen szemben. Sietős ügyben voltam, de egyszerűen bevonzott a hely fiatalos hangulata, színvilága és a kíváncsiság, hogy milyen kávét csapolnak.

bambusz café belső térA pultban tevékenykedő fiatalember -utóbb kiderült, az üzletvezető- felé intéztem a "Miből készítik a kávét?" kérdést, a válasz Maromas volt. A Maromas igen jól szerepelt a Kávékorzó szemeskávé tesztjében, ezért tettem egy próbált és kértem egy risztrettót.

A kávé elkészítését végig figyelemmel kísértem, mely precízen, odafigyeléssel történt: öblítőcsapolás az E61-es fejnek, tömörítés stb. Közben szóba elegyedtem az üzletvezető úrral és kiderült, hogy a kávé a Maromas Gold 100% arabica blendből készül, a pultban pedig egy kétcsapos, E61-es fejekkel szerelt presszógép és egy Rancilio őrlő teljesít feladatot. A gépek beállítására és tisztántartására kényesen odafigyelnek, ezért a végeredményben nem kellett csalódnom, 100% arabica blendet meghazudtolóan krémes kávét kaptam. A crema szép mogyoróbarna, enyhén tigrismintás, a cukrot puhán nyeli el. A 6-7g-os őrleményfelhasználás ellenére kellően olajos, megfelelő konzisztenciájú az ital.

bambusz café risztrettóCsokoládés alapokon nyugvó, mazsolás, diós ízvilágú ez a Maromas blend, leheletnyi citrusos gyümölcsösséggel és közepes testességgel.
A mostani tesztem nem gerilla megmozdulás volt. Az első kóstolás annyira meggyőzött, hogy az elmúlt hetekben háromszor is visszatértem ebbe a kis kávézóba, de nem tudtam hibát taláni a kávé elkészítésében: háromból háromszor 5 pontos eszpresszót kaptam, ahogy most a negyedik, teszt látogatás során is.

Külön kiemelném, hogy az üzletvezető úr és a felszolgáló hölgy is nyitott a kávés diskurzusra, ezért különösen jól érzem itt magam minden látogatásom során. A felszolgálás precíz és udvarias, a kávé ízletes, a vendég elégedetten távozik, még ha csak a pultnál hörpinti is fel a risztrettóját, ahogy én szoktam.

Pontozás:

bambusz café kávégép1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
SiD
5 5 5 5 5 25


Véleményét elmondhatja fórumunkon. Kattintson ide!

Gratulálunk a maximális eredményhez!